Hamilton: Tudtam, hogy össze kell szednem magam a Q3-ban!

Fotó: Mercedes
2019 French Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Pályacsúccsal szerezte meg Forma-1-es pályafutása 86. rajtelsőségét a Francia Nagydíjnak otthont adó Paul Ricard versenypályán Lewis Hamilton.

A világbajnoki éllovasa pazar teljesítményt nyújtott a szombati időmérő edzésen, és 1 perc 28,319 másodperces idejével közel 3 tizeddel múlta felül csapattársát, a szintén jó formát mutató Valtteri Bottast.

Hamilton az időmérőn elárulta, tudta, hogy a Q3-ban javulnia kell, csapattársa ugyanis az időmérő első szakaszaiban jobbnak bizonyult nála.

„A Q1-ben és Q2-ben szerintem Valtteri előnyben volt, én pedig birkóztam az autóval” – mondta a világbajnoki címvédő.

„Amint elértem a Q3-ba, tudtam, hol kell időt találnom. Az első köröm fantasztikus volt – tényleg nagyon-nagyon elégedett voltam vele. Viszont tudtam, hogy néhány területen nagyon szoros még mindig, és ezeken javíthatok. Szóval erre törekedtem a második gyorsköröm során. És ez az egyik legjobb köröm volt.”

„Az utolsó előtti kanyarban azt hiszem, négy és fél tizedmásodperces előnyben voltam, és egy kicsit elveszítettem az autó hátulját a szélben, vagy talán túl gyors voltam ott. De ettől függetlenül nagyon-nagyon elégedett vagyok.”

Hamilton azt mondja, nagy örömmel tölti el az újabb rajtelsőség, mert úgy érzi, egyre nehezebb dolga van – csapattársa, Bottas ugyanis idén komoly ellenfélnek bizonyul.

„Őrület, mert soha nem válik könnyebbé a dolog, és mindig nagy kihívás – függetlenül attól, milyen pozícióért harcol az ember. Sőt, csak egyre nehezebbé és nehezebbé válik megszerezni ezeket a rajtelsőségeket, Valtteri elképesztő köröket futott az edzéseken és az időmérőn a szezon eddigi szakaszában.”

„A Ferrarik nyilvánvalóan közel voltak hozzánk eddig is. Ma egy kicsit nagyobb volt a különbség köztünk, de továbbra is úgy gondolom, szoros verseny vár ránk, szóval nagyon örülök annak, hogy enyém az első hely.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!