Hamilton túltette magát a rasszista támadásokon - F1VILÁG.HU

Hamilton túltette magát a rasszista támadásokon

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton már nem foglalkozik az őt ért rasszista támadásokkal, sokkal inkább arra összpontosít, hogy a lehető legjobb formában kezdhesse meg második évét a Forma-1-ben.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton már nem foglalkozik az őt ért rasszista támadásokkal, sokkal inkább arra összpontosít, hogy a lehető legjobb formában kezdhesse meg második évét a Forma-1-ben.

“Nem igazán szeretném kommentálni az esetet. Továbbléptem, és már az első versenyre koncentrálok” – mondta Hamilton a tegnap este megrendezett Laureus díjátadón Szentpéterváron.

Minden idők legsikeresebb Forma-1-es újonca már csakis a 2008-as bajnokságra koncentrál, mikor legfőbb célja az lesz, hogy több győzelmet szerezzen, mint debütáló évében, mikor négy alkalommal állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

“Már alig várom az első versenyt. Az autó, a csapat, és minden nagyon jónak tűnik, így nem lehet gond” – magyarázta Hamilton. “Célom az, hogy több versenyt nyerjek, több futamot fejezzek be. A tavalyi évben nagyon közel voltunk ahhoz, hogy minden versenyen meglássuk a kockás zászlót, most az a célom, hogy többször indulhassak a pole pozícióból, több leggyorsabb kör szerepeljen a nevem mellett, ám természetesen fő célom az, hogy megnyerjem a világbajnokságot.”

“Most sem lesz egyszerű, így nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Azonban sokkal magabiztosabb vagyok, mint egy évvel ezelőtt.”

“Elszántabb vagyok, mert tudom, mire számítsak, tudom, miként érhetek el jobb eredményeket, tudom, hogyan készüljek fel jobban az idényre, és tudom, miként vezethetek jobban. Éppen ezért optimista vagyok.”

Hamilton fantasztikusan mutatkozott be a Forma-1-ben, négy győzelmet aratott első évében, és mindössze egyetlen ponttal maradt csak el a világbajnoki címet bezsebelő Kimi Raikkönen mögött az összesítettben.

Bár tisztában van azzal, hogy nem lesz könnyű túlszárnyalnia tavalyi rekordját, Hamilton mégis úgy érzi, idén is képes lesz meglepetést okozni.

“Terveim közt szerepel, hogy mindenkit meglepek az idei évben. Bár a tavalyi teljesítményem láttán, mindenki tudja, hogy mire vagyok képes, van még néhány trükk a tarsolyomban” – tette hozzá Hamilton.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!