Hamilton: Úgy érzem, az összes futamot megnyerhetem - F1VILÁG.HU

Hamilton: Úgy érzem, az összes futamot megnyerhetem

HIRDETÉS

A Mercedes AMG Petronas világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton úgy érzi, csapata idei versenyautója képes lehet arra, hogy a bajnokság második felében számos futamgyőzelmet arasson.


A Mercedes AMG Petronas világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton úgy érzi, csapata idei versenyautója képes lehet arra, hogy a bajnokság második felében számos futamgyőzelmet arasson.

A 2008-as év legjobbja parádés teljesítményt nyújtott a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon: a pole pozíció megszerzése után megnyerte hazánk 28. F1-es futamát, így Michael Schumacher mellett ő a Hungaroring legsikeresebb pilótája.

Hamilton elárulta, úgy érzi, a nyári szünetet követően, a bajnokság második felében képesek lehetnek felvenni a versenyt a többi élcsapattal, és további futamgyőzelmeket arathatnak.

„A Mercedes autója teljesen más azokhoz képest, melyeket korábban vezettem. Az egyik legjobb” – mondta az angol pilóta az Independentnek.

„A 2008-as McLaren nagyon jó volt. Szeretném azt mondani, hogy a Mercedes még annál is jobb!”

„Tavaly nem éreztem úgy, hogy olyan autóm van, mellyel tíz futamot is megnyerhetnék. Idén így érzek! A gumik rendkívül komoly szerepet játszanak majd, de őszintén hiszek ebben a versenyautóban. Egyszerűen fantasztikus.”

„Úgy érzem, hogy képes felvenni a harcot a Red Bullokkal és a Lotusokkal. Szerintem a tempónk nagyon hasonló volt. Ha továbbra is ilyen időmérős teljesítményre leszünk képesek, és a gumik is megfelelően működnek, mint vasárnap, harcolni tudunk velük.”

Hamilton az F1Világ.hu-nak nyilatkozva a Hungaroringen elárulta, bár a szezon első felében egész egyszerűen nem érezte kényelmesen magát a Mercedes W04-es versenyautójában, úgy érzi, szépen lassan összeszokik vele.

„Még mindig nem könnyű beállítani a versenyautót, de ezen a hétvégén elég jó munkát végeztünk ebben a tekintetben, és az elmúlt pár versenyen sikerült meglehetősen jól szerepelnünk” – mondta az angol pilóta, amikor arról faggattuk, vannak-e még problémái a Mercedes idei versenygépével.

Hirdetés

„Imádom az autót, egyre jobban ráérzek és folyamatosan javul a helyzet. Minden egyes időmérőn egyre erősebb vagyok, és egyre jobban tudom, hogyan hozzam ki belőle a legtöbbet.”

„Bízom abban, hogy tovább javul majd a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!