Hamilton úgy érzi, felszabadultabb lesz jövőre

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy a következő szezonban sokkal kisebb lesz rajta a nyomás, miután az idei évben megszerezte első világbajnoki címét a királykategóriában.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy a következő szezonban sokkal kisebb lesz rajta a nyomás, miután az idei évben megszerezte első világbajnoki címét a királykategóriában.

A Forma-1 történetének legfiatalabb világbajnoka a szezonzáró Brazil Nagydíj óta nem ült versenyautóban, és csak januárban kezdi meg a tesztelést, már a McLaren vadonatúj autójával.

Bár az első két évében elért sikerek miatt a rajongóknak óriási elvárásaik vannak a brit versenyzővel szemben, Hamilton úgy gondolja, megtanulta kezelni ezt a nyomást, és úgy érzi, felszabadultabban versenyezhet jövőre.

“Úgy érzem, kisebb rajtam a nyomás” – mondta Lewis az ITV-nek. “Nem érzem, hogy a nyomás kívülről jönne, hanem sokkal inkább belülről, ami vagy megerősít, vagy összeroppant. Továbbra is ott van az a nyomás, de tudom, hogyan kontrollálhatom, és már a saját magam javára tudom fordítani.”

Hamilton első két évében parádésan teljesített a Forma-1-ben, tavaly mindössze egy ponttal csúszott le a bajnoki címről, amit idén végül bezsebelt. A McLaren versenyzője azonban elmondta, nem aggódik görcsösen amiatt, hogy tartani tudja ezt a szintet, sokkal inkább azon van, hogy az eddig szerzett tapasztalatát felhasználva, még jobb legyen.

“Megnyertem a bajnoki címet második évemben, de még rengeteg van bennem. Jobb, fittebb, erősebb tudok lenni, és képes vagyok arra, hogy kevesebbet hibázzak” – folytatta Lewis. “Az idei évben történteket kielemzem, mind a pozitív, mind a negatív dolgokat, és a negatívumokból megpróbálok tanulni, és fejlődni. Élvezem a jelent, és már alig várom a jövőt.”

A jövő évben számos új szabály kerül bevezetésre: változik az autók aerodinamikája, visszatérnek a slick abroncsok, és bevetésre kerül a kinetikus energiatároló rendszer (KERS), hogy csak a leglényegesebb dolgokat említsük.

Hamilton tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű számára a következő idény, de biztos abban, hogy csapata megfelelően felkészült az előtte álló kihívásokra, ugyanis elárulta, a McLaren változtatott tervezési filozófiáján, így az MP4/24-es modell elméletben kíméletesebb lesz majd az abroncsokkal, mint elődje.

“Úgy gondolom, hogy a slick gumik visszatérésével, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az autónk nem lesz olyan kemény az abroncsokkal, és szerintem jó pozícióban vagyunk ahhoz, hogy ezt megoldjuk” – magyarázta.

“Továbbá van tapasztalatom a slick gumikról, hiszen a GP2-ben ilyen abroncsokat használtunk, szóval nem leszek elveszve. Úgy érzem, hogy jók az alapjaim.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!