Hamilton úgy érzi, még ő az üldöző - F1VILÁG.HU

Hamilton úgy érzi, még ő az üldöző

HIRDETÉS

Idei hetedik, pályafutása huszonkilencedik F1-es futamgyőzelmét aratta a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon Lewis Hamilton.


Idei hetedik, pályafutása huszonkilencedik F1-es futamgyőzelmét aratta a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon Lewis Hamilton.

A brit versenyző a pole pozícióból vághatott neki az éjszakai versenynek, és már a rajtnál fellélegezhetett, Nico Rosberg ugyanis technikai hiba miatt csak a bokszból vághatott neki a futamnak, az első etap után pedig fel is kellett adnia a futamot.

Hamilton így győzelmének köszönhetően élre állt a bajnoki összetettben, elmondása szerint azonban nem száll el ettől, továbbra is úgy érzi, ő az üldöző.

„A verseny előtt arra gondoltam, hogy visszahozzak 7 pontot a hátrányomból, ehhez képest sikerült 25 ponttal többet szereznem nála” – mondta a 2008-as év legjobbja.

„De még mindig úgy érzem, hogy én vagyok az üldöző – és ez jó érzés. Eljött a játék ideje. A fejemben ez még mindig a vadászatról szól. Nem gondolok arra, hogy vezetem a bajnokságot. Még öt futam hátravan, és azt fogom tenni, amit az elmúlt két versenyen is: támadok minden egyes alkalommal.”

Hamilton elmondta, amint észrevette, hogy legfőbb vetélytársa hátraesett, kizárólag arra koncentrált, hogy célba érjen.

„Csak amikor a többiek utolértek az 1-es kanyarban, akkor vettem észre, hogy Nico nincs mögöttem – aztán láttam a kivetítőn, hogy még mindig ott áll a rajtrácson. Egyből változott a hozzáállásom, mert csak arra gondoltam, hogy vigyem célba az autót.”

Vettel a futam utolsó köreiben még megejtett egy kiállást, így Sebastian Vettel rövid időre átvette a vezetést. A Mercedes versenyzője azonban a frissebb gumikon könnyedén levadászta a németet – igaz, a futam után elismerte, kicsit kockázatos volt a manőver.

„Nem tudtam, hogy a többiek is szenvednek mögöttem. A gumik miatt aggódtam igazán. Idege voltam miattuk, arra gondoltam, ezek a gumik teljesen meghaltak. A kiállás után aztán láttam, hogy Sebastian elmegy mellettem, de azonnal tudtam, hogy ő két kiálláson van, és nem lesz jó a tempója.”

Hirdetés

„Az első kört lazára vettem. Elég közel voltunk egymáshoz, szóval talán máshol kellett volna megelőznöm! De szerencsére Sebastian nagyon fair volt és elengedett. Utána pedig már könnyű dolgom volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!