Hamilton úgy érzi, nem kockáztat a Mercedesszel

Nem érzi hazárdjátéknak a Mercedeshez való távozását Lewis Hamilton, a McLaren világbajnok versenyzője.


Nem érzi hazárdjátéknak a Mercedeshez való távozását Lewis Hamilton, a McLaren világbajnok versenyzője.

Múlt pénteken robbant a bomba, a brit versenyző hat esztendő után távozik a McLaren Forma-1-es csapatától, és Michael Schumacher helyén, a Mercedesnél folytatja pályafutását.

Annak ellenére, hogy a brackley-i gárda az elmúlt három évben egy győzelmet leszámítva nem ért el komoly sikereket a királykategóriában, Hamilton nem érzi úgy, hogy rosszul döntött.

„Nem gondolom úgy, hogy hazárdjáték lenne” – mondta a 28 éves pilóta.

„Remek karrierem volt a McLarennél – 13 éves koromban írtam alá velük, és hihetetlen utat tettünk meg közösen. Két ajánlat volt az asztalomon – mindkettő nagyon hasonló volt. Az egyik azonban sokkal izgalmasabbnak tűnt, nagyobb kihívásnak.”

„Maradhattam volna egy kiváló autóban, melynek fejlesztéséért nagyon keményen dolgoztunk, illetve átülhettem egy olyan versenygépbe, mely nem olyan jó fejlesztés, ám segíthetek abban, hogy jobbá váljon.”

„Tisztában vagyok azzal, hogy a Mercedesnek jelen pillanatban nincs egy bajnokaspiráns autója. De nagyon keményen fogunk dolgozni azért, hogy jövőre jobbak legyünk. Ez viszont időigényes folyamat.”

„Nem úgy van, hogy megérkezel egy helyre, és egyből megváltoznak a dolgok. Úgy gondolom, itt sokkal inkább egy hosszabb távú folyamatról beszélünk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!