Hamilton: Úgy tűnik, az FIA lelassította a Ferrarit

2019 Mexican Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője szerint a Ferrari egyenesbeli tempója láthatóan lecsökkent azután, hogy az FIA tisztázta az üzemanyag-átfolyásra vonatkozó szabályokat.

A Red Bull arra gyanakodott, hogy a Ferrari az üzemanyag-átfolyással játszik, és ennek köszönhető az, hogy az idei évben jelentős mértékben sikerült javítaniuk teljesítményükön, ráadásul az egyenesben mindenkinél jóval gyorsabbak. 

Az FIA tisztázta a szabályokat, és technikai direktívát adott ki, amelyben tisztázta az üzemanyag-átfolyásra vonatkozó regulákat, valamint azt is leszögezték, hogy kötelező elhelyezni az üzemanyagtankban egy mérőszenzort. 

Hamilton szerint ezután a Ferrari teljesítménye visszaesett, és ez látható is számukra az Amerikai Nagydíjon. 

„Eléggé érdekes látni azt, ami ezen a hétvégén kijött” – mondta Hamilton. „Szombaton nyilvánvalóan erőt veszítettek. Érdekelne, hogy ez hogy folytatódik, és hogy a versenyen mi lesz majd.”

Hamilton hozzátette, nem biztos, hogy könnyebb lesz megelőzni a Ferrarikat: „Általában véve az egyenesekben még mindig gyorsabbak, mint mi.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint egyáltalán nem biztos, hogy van összefüggés az FIA által kiadott új direktíva és a Ferrari visszaeső tempója között. 

„Nyilvánvaló, hogy a három topcsapat közelebb volt egymáshoz az egyenesbeli teljesítményt tekintve ezen a hétvégén” – mondta Wolff. „De nem mondanám azt, hogy ez valamilyen speciális esemény miatt történik.”

„Tény, hogy megnyertük az első pole pozíciónkat július, vagyis Hockenheim óta először, és tényleg versenyben vagyunk.” 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!