Hamilton újra a leggyorsabb, Vettel a 3. helyen - F1VILÁG.HU

Hamilton újra a leggyorsabb, Vettel a 3. helyen

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Osztrák Nagydíj második szabadedzésén is. A Mercedes pénteki sikerét Valtteri Bottas 2. helye tette teljessé, majd következtek a Ferrarik és a Red Bullok.

Habár a meteorológusok gyakorlatilag egész napra esőt jósoltak Spielberg környékére, az égiek végül megkegyelmeztek a Forma-1 mezőnyének a Red Bull Ringen: az osztrák versenypályán mindkét pénteki szabadedzést száraz aszfalton tartották, és mindkét gyakorláson a Mercedesek voltak a legjobbak.

Az abszolút pályacsúcsot ugyan még nem sikerült megdöntenie, Lewis Hamilton azonban néhány tizeddel közelebb került délután Valtteri Bottas tavalyi pole pozíciós idejéhez. A brit 1 perc 4,579 másodperces idővel végzett az élen, és 176 ezredmásodperccel volt gyorsabb csapattársánál a második szabadedzésen.

A másfélórás gyakorláson a csapatok már kiemelt figyelmet fordítottak a hosszú etapokra is, a két Mercedes mögött pedig Sebastian Vettel zárt a 3. pozícióban a Ferrarival. A német 236 ezreddel maradt el Hamiltontól. A címvédő egyébként a lágy, míg Bottas és Vettel az ultralágy gumikkal futották mai legjobbjukat.

Vettelt a bokszutca végén sikerült lencsevégre kapnunk. | Fotó: F1VILÁG

Vettelt Daniel Ricciardo, Max Verstappen és Kimi Räikkönen követte a 4., 5. és 6. helyeken, és ezúttal is pazar formát mutattak a Haas versenyző, hiszen mindketten bejutottak a top 10-be, akárcsak Pierre Gasly és Stoffel Vandoorne.

Szemmel láthatóan fekszik a pálya a Sauber autóinak is: Charles Leclerc ezúttal is remekelt, és a pénteket a 12. legjobb idővel zárta, míg csapattársa, Marcus Ericsson 14. lett.

Fernando Alonso vesszőfutása viszont tovább folytatódott: a spanyol autóján padlólemezt kellett cserélni, és végül 32 kör megtétele után a 19. pozícióban zárt.

Az edzést egy alkalommal piros zászlóval meg kellett szakítani, miután Pierre Gasly sérült felfüggesztéssel a sóderágyba csúszott.

[su_spoiler title=”Fotók a pénteki edzésnapról” style=”fancy” icon=”folder-1″]

Hirdetés

[/su_spoiler]

A Forma-1-es Osztrák Nagydíj programja szombat délben folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérőt 15 órától tartják.

Az F1VILÁG csapata a helyszínről igyekszik minden fontos információról beszámolni, így weboldalunk mellett érdemes követni Facebook-oldalunkat is, melyet ide kattintva érhetsz el.

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!