Hamilton újra a pole-ban, Vettel rajtol mellőle Japánban - F1VILÁG.HU

Hamilton újra a pole-ban, Vettel rajtol mellőle Japánban

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Forma-1-es pályafutása 71. rajtelsőségét szerezte a Japán Nagydíjon Lewis Hamilton! A brit versenyző mellől bajnoki riválisa, Sebastian Vettel rajtolhat majd, míg a 3. rajtkocka Daniel Ricciardóé.

Az időmérőt megelőzően kiderült, az élmezőnyből Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen is öthelyes rajtbüntetésben részesül, így a finnek már ezzel a tudattal kezdték meg a kvalifikációt. Nem csak őket sújtották büntetéssel, a középmezőny is megkeveredik majd a rajtrácson: Fernando Alonso, Jolyon Palmer és Carlos Sainz is hátrasorolásra számíthat.

A Q1 idő előtt befejeződött, miután Romain Grosjean falhoz csapta a Haast – így végül ő sem jutott tovább a Q2-be, mellette pedig Pierre Gasly, a Toro Rosso pilótája, Lance Stroll, Marcus Ericsson, valamint Pascal Wehrlein számára ért véget az időmérő.

Fernando Alonso a Q3-ba juttatta a McLarent a Honda hazai nagydíján, csapattársa, Stoffel Vandoorne pedig csupán 29 ezredmásodperccel maradt el tőle. Rajta kívül a két Renault, Nico Hülkenberg és Jolyon Palmer, valamint Kevin Magnussen és Carlos Sainz számára ért véget az időmérő.

Hamilton végig uralta az időmérőt, végül pályacsúccsal, 1:27.319-es időeredménnyel szerezte meg a pole pozíciót. A brit ezzel elmondhatja magáról, hogy a versenynaptár minden helyszínén szerzett már első rajthelyet. A második pozícióban Bottas végzett, azonban a finn rajtbüntetése miatt Vettel örökli meg a Hamilton mögötti helyet.

A harmadik-negyedik helyet a két Red Bull szerezte meg Daniel Ricciardo-Max Verstappen sorrendben. Räikkönen csak a hatodik legjobb időt autózta, azonban hátrasorolása miatt a 10. pozícióból indulhat majd (Alonso büntetése miatt).

Az időmérő edzés végeredménye:

[tie_full_img]idomero[/tie_full_img]

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!