Hamilton válaszolt a kritkákra: Büszke vagyok a szülővárosomra!

FORMULA 1 - GP of Austria 2017
Komoly kritikák érték a minap a Forma-1 ötszörös világbajnok Lewis Hamiltont egy rosszul megfogalmazott mondat miatt.

Komoly kritikák érték a minap a Forma-1 ötszörös világbajnok Lewis Hamiltont egy rosszul megfogalmazott mondat miatt.

A brit versenyző a BBC díjátadóján mondta azt, büszke arra, hogy sikerült megvalósítania álmát, és kikerült szülővárosából, Stevenage-ből, amit nyomornegyedként jellemzett.

„Családként mindannyiunk számára az volt az álmunk, hogy valami mást csináljunk. Hogy kikerüljünk a nyomornegyedből” – mondta Hamilton a színpadon.

„Vagyis nem a nyomornegyedből, de hogy kikerüljünk valahonnan, és csináljunk valamit. Nagyon-nagyon komoly célokat tűztünk ki magunk elé, és csapatként tettük mindezt.”

Hamilton megszólalása után Stevenage város egyik vezetője, Sharon Taylor fogalmazott meg kritikát.

„Kiábrándító, hogy Lewis arra használta ezt az eseményt, hogy negatív véleményt fogalmazott meg szülővárosával kapcsolatban” – írta a Twitteren..

„Nincs tökéletes hely, de emelt fővel mondjuk azt, hogy büszkék vagyunk Stevenage-re.”

Hamilton később egy Instagram-bejegyzésben adott magyarázatot a történtekre.

„Szerettem volna egy másodpercet szánni arra, hogy üzenetet küldök az embereknek Angliában, illetve Stevenage-be, ahol felnőttem, és mely városra a mai napig büszke vagyok azért, hogy onnan jöttem, és imádom a mai napig.” – mondta az ötszörös világbajnok.

„Kérlek titeket, ha egy színpadon elkövetett hiba miatt rossz érzések vannak bennetek, ne törődjetek vele, dobjátok félre, mert ez negatív energia, amire nincsen szükségetek.”

„Rendkívül büszke vagyok arra, ahonnan jöttem, és remélem, hogy tudjátok, hogy mindig a lehető legjobban igyekszem képviselni. Senki sem tökéletes, kétségkívül sűrűn hibázok. Főleg akkor, ha az ember tömeg előtt van – igyekszik megtalálni a megfelelő szavakat, hogy kifejezze azt a hosszú utat, amit megtett az életében. Én rossz szavakat választottam, de nem utaltam ezekkel semmire.”

„Akik ismertek, tudják, hogy én mindig szeretettel beszélek. Szóval isten áldjon benneteket, legyen szép napotok.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek