Megosztás:

Hamilton: A vb-címről dönthet, hogy mikor állunk át a jövő évi autó fejlesztésére

Hamilton hátránya jelenleg 7 pont az összetettben.
Hamilton hátránya jelenleg 7 pont az összetettben. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

Lewis Hamilton szerint az idei világbajnokság végkimeneteléről dönthet az, hogy a Mercedes és a Ferrari mikor kezd el 2018-as versenyautójának fejlesztésére összpontosítani.

Az idei szezon során a két istálló kiélezett küzdelmet vív a világbajnoki címért, Hamilton azonban rámutatott, a Mercedes nem engedheti meg magának azt, hogy a bajnoki küzdelem hevében félvállról vegye a jövő évi autóval való munkát.

„Ami a fejlesztési ütemet illeti, erősek vagyunk,, mint bárki más” – mondta a brit. „De megy az egyensúlyozás azt illetően, hogy mennyire kezdünk el a jövő évi autóval foglalkozni. Nem mi akarunk azok lenni, akik utolsóként állnak neki a 2018-as versenyautónak.”

„Szóval itt zajlik igazán nagy verseny. Próbáljuk kitalálni, mennyi időt szánjunk az idei autó fejlesztésére, hogy elvégezzük a dolgunkat, és aztán ugyanezt megtegyük a jövő évi modell esetében is.”

„Ez egy komoly mentális küzdelem a Ferrari és köztünk, illetve csapaton belül. De remélem, hogy még jobbak leszünk, és szükségünk is lesz rá, hogy nyerjünk, az biztos.”

Hamilton hátránya jelenleg mindössze 7 pont az összetettben élen álló Sebastian Vettel mögött, a brit pedig biztos benne, küzdelmük kitart egészen az idény végéig.

„Azt gondolom, eldőlhet a megbízhatóságon, a fejlesztésekkel való átálláson is – és presze sok múlik rajtunk és a következetességen is.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A hétvégi Olasz Nagydíjon újra használható lesz Fernando Alonso Honda-motorja, de a spanyol...

Hozzászólások

( komment)