Hamilton: Verstappen bajnokesélyes lehet 2019-ben

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport
A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton szerint a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen 2019-ben harcban lehet a világbajnoki címért.

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton szerint a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen 2019-ben harcban lehet a világbajnoki címért.

A holland versenyző a 2018-as szezon második versenyében mindenkinél több pontot gyűjtött, leszámítva persze Hamiltont, aki ötödik világbajnoki címét szerezte meg.

A Red Bulltól a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo a minap egy interjúban elárulta, amikor csapatot váltott, számolt azzal az eshetőséggel, hogy mi van akkor, ha az energiaital-gyárosok 2019-ben bajnokok lesznek Verstappennel.

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton pedig azt mondja, Verstappenék esélyesek lehetnek az előttünk álló idényben.

„Max kiválóan vezetett tavaly, nagyon következetes formát mutatott” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Rengeteg alkalommal ott harcolt velünk, ha tehát a csapata végzi a dolgát és olyan eszközöket ad neki, melyekkel még közelebb kerülhet hozzánk, akkor természetesen harcban lesz.”

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel is egyetért azzal, hogy a 21 esztendős tehetség bajnokesélyes lehet idén.

„Szerintem minden összetevő adott az ő esetében” – mondta.

„Van pár srác a mezőnyben, akiknek megvannak a képességeik, és Max kétségkívül közéjük tartozik.”

Maga Verstappen azt mondja, sokat kell még tanulnia, de úgy érzi, készen áll.

„Nehéz kérdés ez, mert az ember mindig nagyon függ a csomagtól az F1-ben” – mondta, amikor arról kérdezték, készen áll-e a bajnoki küzdelemre.

„Emlékszem, figyeltem Lewist, és úgy tűnt, ő már első évében is készen állt a vb-címre. Szóval a legfontosabb, hogy meglegyen a szükséges csomag.”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek