Megosztás:

Hamilton: Verstappen miatt javítanom kell a teljesítményemen

Hamilton nagyon élvezte a küzdelmet Mexikóban.
Hamilton nagyon élvezte a küzdelmet Mexikóban. © Red Bull Racing

A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, Max Verstappen 2017-es formája arra sarkallja, hogy 2018-ban még jobb teljesítménnyel rukkoljon elő. A brit nagyon élvezte a mexikói küzdelmet.

Hamilton a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon egy 9. hellyel biztosította be újabb világbajnoki címét – a versenyt Verstappen nyerte, aki idei második futamgyőzelmét aratta.

„Szeretnék jobb lenni jövőre” – mondta Hamilton. „Jövőre még nagyobb kihívást jelent majd a Ferrari és a Red Bull legyőzése.”

„A Forma-1 nem alszik. Nem áll egyhelyben. Mindig van valaki, aki a pozíciómra pályázik. Ott van Max is, erre várva. Egy következő szintre kell emelnem a teljesítményem, hogy előtte maradjak, és ez motivál engem.”

„Szóval már most megvan a motivációm a következő idényre.”

Hamilton azt mondja, Verstappen a jövő nagy bajnoka lehet.

„Max egy kivételes versenyző. Fantasztikusan vezetett, és fantasztikus volt látni azt a kurázsit a verseny rajtjánál. Alig várom már, hogy vele csatázzak, és a Red Bull ismét ott legyen az elejében. Christian [Horner] is átjött gratulálni, aminek nagyon örültem.”

„Remélem, hogy jövőre jobb motorjuk lesz, és jobban részt vehetnek a küzdelmekben. Szerintem ez nagyszerű lenne a sportnak. Max a jövő bajnokesélyese, és az idő múlásával csak erősebb lesz, mert rengeteg nyers tehetség van benne.”

„Nagy utat kell még megtennie, de ezek a győzelmek csak hozzátesznek a benne rejlő potenciálhoz. Alig várom már a küzdelmeket.”

„Az a hármas csata ott az egyenesben ezzel a két nagyszerű versenyzővel... ó istenem! Nagyon izgatott voltam.”

„Lehettem volna ideges is, de annyira izgultam, hogy mi is lesz az 1-es kanyarban. Nagyszerű volt az a küzdelem, és remélem, hogy lesznek még ilyenek.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Bőven akadt látnivaló a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon. Megmutatjuk a vasárnapi verseny...

Hozzászólások

( komment)