Hamilton veszi át Schumacher helyét a Mercedesnél? - F1VILÁG.HU

Hamilton veszi át Schumacher helyét a Mercedesnél?

HIRDETÉS

Lewis Hamilton készen áll elhagyni a McLarent, hogy jövőre a Mercedes alakulatát erősítse, Michael Schumacher távozását követően, állítja az egykori csapattulajdonos, a BBC szakkommentátora, Eddie Jordan.


Lewis Hamilton készen áll elhagyni a McLarent, hogy jövőre a Mercedes alakulatát erősítse, Michael Schumacher távozását követően, állítja az egykori csapattulajdonos, a BBC szakkommentátora, Eddie Jordan.

„Úgy gondolom, hogy Hamilton és a Mercedes már szóban megegyezett és a bejelentés már csak formalitás lesz” – mondta a szakember.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone a vasárnapi Belga Nagydíjon elhintette, hogy Schumacher kiszáll, hiszen a következőket mondta élő adásban a BBC-nek: „Nagyon sajnálom, hogy úgy kell elhagynia minket, hogy nem győzött, pedig egy győztes versenyzőről beszélünk.”

Arra a kérdésre, hogy tudja-e, hogy Schumacher visszavonul az év végén, Bernie gyorsan rávágta: „Fogalmam nincs, nem tudom.”

Schumacher közben elmondta, hogy egyelőre még nem döntött jövőjéről. „Ahogy azt már tegnap ecseteltem (Ecclestone-nak), még nem hoztam meg a döntést” – magyarázta.

Jordan szerint teljesen egyértelmű, hogy Hamiltonnak nem sikerült megegyeznie a McLarennel, és jövőre Schumacher helyén a Mercedesnél versenyez majd a Forma-1-ben.

„Néhány héttel ezelőtt azt mondtam a televízióban, hogy Lewis készen áll a távozásra, és akkor arra gondoltam, hogy a Ferrarival áll tárgyalásban, amiről be is igazolódott, hogy igaz volt” – folytatta Jordan. „Azonban most megerősíthetem, hogy az emberei a Mercedesszel tárgyalnak.”

„Bernie Ecclestone vasárnap élő adásban világosan kijelentette, hogy Schumacher távozik, jóllehet Schumacher később ezt cáfolta. Szóval úgy tűnik, hogy Michael távozik, és Lewis fog érkezni a Mercedeshez.”

„Hamilton még nem egyezett meg a McLarennel. Csapata már korábban a tudtára adta, hogy a gazdasági helyzet miatt nem fog tudni olyan kedvező szerződést ajánlani neki, mint a jelenlegi 15 millió dolláros üzlet.”

Hirdetés

„Mindennek tetejében, a McLarennek most először már fizetnie kell a Mercedes motorokért, ami szintén plusz költségként fog jelentkezni a csapatnál. Hamilton átigazolása a Mercedeshez további megerősítést nyerhet, ha figyelembe vesszük, hogy Simon Fuller a menedzsere, aki a Spice Girls és David Beckham ügyeit is intézi.”

„Fuller megpróbálja Hamiltont egy globális sztárnak beállítani, ahogy azt Beckhammel is tette, és a Mercedes, lévén, hogy nagyobb márka, mint a McLaren, segítségére lehet ebben.”

„A Mercedes vezetése nemrég jelezte, hogy nincs teljesen megelégedve a dolgok alakulásával, és jobb eredményeket szeretne a Forma-1-ben. Azonban Hamilton érkezése mindenképpen egy hatalmas löket lenne, és sokan lélegzethez juthatnának a csapaton belül.”

Amennyiben Hamilton elhagyja a McLarent, hatalmas űrt hagy maga után, amit a csapatnak minél előbb be kell tömnie. Lehetséges utódai Paul di Resta, aki kiválóan teljesít a Force India színeiben, illetve Kimi Räikkönen, aki két év kihagyás után tért vissza a Lotus istálló színeiben, és jelenleg is harcban áll a világbajnoki címért.

Räikkönen 2002 és 2005 között a wokingi gárdát erősítette, több győzelmet is szerzett a csapatnak, sőt 2010-ben az ő neve is felmerült, mint Hamilton csapattársa, mielőtt még a vezetőség Jenson Button mellett tette le a voksát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!