Hamilton: Vettel érinthetetlen volt - F1VILÁG.HU

Hamilton: Vettel érinthetetlen volt

HIRDETÉS

Lewis Hamilton, a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője úgy véli, esélye sem volt arra, hogy megverje az időmérő edzésen a listavezető Sebastian Vettelt.


Lewis Hamilton, a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője úgy véli, esélye sem volt arra, hogy megverje az időmérő edzésen a listavezető Sebastian Vettelt.

Hamilton a második helyről rajtolhat a holnapi versenyen, miután közel fél másodperccel alulmaradt a Red Bull listavezetőjével szemben az Olasz Nagydíj szombati kvalifikációján.

A 2008-as év legjobbja elmondta, összességében elégedett, hiszen egész hétvégén versenyképesnek mutatkoztak.

„Nekem nem volt még egy fél másodperc a zsebemben. Csak néhány tizedet sikerült javítani. A srácok fantasztikus munkát végeztek azzal, hogy új fejlesztéseket vihettünk pályára itt, és nagyon versenyképesek voltunk” – mondta Hamilton a kvalifikáció után, majd hozzátette, habár hibázott utolsó mért körében, véleménye szerint Vettel egyébként is érinthetetlen volt.

„Seb [Vettel] gyorsabb volt ma. Úgy tűnt egész hétvégén, hogy nagyon versenyképesek vagyunk, de ma az utolsó körön egyszerűen érinthetetlen volt.”

Hamilton az időmérő első szakaszában a leggyorsabb volt, a Q2-ben pedig alig maradt el red bullos vetélytársától. A brit pilóta elmondta, meglepte, hogy a Red Bull ilyen nagy fölénnyel szerezte meg végül az első rajtkockát.

„A Q1-ben és a Q2-ben elég szoros volt a helyzet, aztán a Q3-ban előhúztak még egy fél másodpercet.”

Ennek ellenére a McLaren versenyzője bizakodó, hiszen úgy véli, kiváló lehetőségei kínálkozhatnak majd vasárnap arra, hogy szép eredményt érjen el.

„Hosszú verseny lesz a holnapi. A cél, hogy célba érjek. Úgy gondolom, meglehetősen jó helyen zárhatjuk majd a holnapi futamot.”

Hirdetés

„Nagyon örülök, hogy ismét jó esélyem van egy jó versenyre, és remélhetőleg jobban alakulnak a dolgok, mint legutóbb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!