Hamilton: Vettel füttyszó helyett elismerést érdemelne

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton szerint sajnálatos az, hogy a rajongók egyre több alkalommal kifütyülik a Red Bull Racing színeiben idén ugyancsak domináló Sebastian Vettelt.


A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton szerint sajnálatos az, hogy a rajongók egyre több alkalommal kifütyülik a Red Bull Racing színeiben idén ugyancsak domináló Sebastian Vettelt.

A német pilótát legutóbb Szingapúrban, idei hetedik győzelmét követően fogadta füttykoncert – Vettel saját bevallása szerint megpróbálja figyelmen kívül hagyni a történteket, Lewis Hamilton szerint azonban szomorú, hogy a háromszoros világbajnok sikere ilyen reakciókat vált ki egyesekből.

„A kifütyülés annyira negatív dolog, főleg, ha valaki ennyire keményen dolgozik azért, hogy sikeres legyen” – mondta a 2008-as év legjobbja.

„Senkit sem kellene kifütyülni azért, mert eredményes, nem számít, hogy könnyen, avagy nehezen jutott-e el oda, ahol éppen tart. Egy pillanatra láttam őt a dobogón, és örültem neki.”

„Megpróbáltam elképzelni, mi lenne, ha én is olyan könnyen nyernék versenyeket, mint ő. Minden versenyző arról álmodik, hogy olyan autója legyen, mellyel képes felvenni a harcot. De ami engem illet, én nem akarnék ennyire elöl lenni. Szeretnék harcba szállni vele, vagy bárkivel.”

„De határozottan nem jó dolog, amikor azt halljuk, hogy kifütyülik őt. Negyedik világbajnoki címe felé halad, és megérdemli az elismerést.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek