Hamilton: Vettel hónapokig nem érezte jól magát

Fotó: Mercedes
2019 Canadian Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes Sebastian Vettel Charles Leclerc
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elárulta, örül, hogy riválisa, Sebastian Vettel szingapúri győzelmével „visszatért”, hiszen nehéz időkön ment keresztül a német.

Nincs könnyű éve Vettelnek, miután a Ferrari a szezon előtt rendkívül erősnek tűnt, azonban a tesztek után az előnyük eltűnt, és az év első felében nem tudták felvenni a versenyt a Mercedesszel. 

Többször álltak közel a győzelemhez: Vettel Kanadában például hiába szelte át elsőként a célvonalat, egy büntetés miatt a dobogó második fokára szorult. A nyári szünetet követően pedig csapattársa, Charles Leclerc gyűrte le a németet – míg ő két győzelmet szerzett, Vettel küszködött.

Szingapúrban azonban fordult a kocka, és a négyszeres világbajnok újra győzelmet tudott szerezni, ami Hamilton szerint nagyon jót tett neki. 

Hamilton többször hangsúlyozta, nemcsak a csapaton belüli harcot, de a mezőnyben lévő csatákat is kedveli, így sokkal élvezetesebb a versenyzés számára, ha a pályán más csapatokkal is meg kell küzdenie

A brit éppen ezért örült, amikor Vettel „visszatért” – szerinte versenytársa mögött nehéz hónapok állnak, így már kijárt neki a siker.

„Szingapúrban örültem Vettel győzelmének” – mondta. 

„A Ferrarinál lévő helyzetéről soha nem mondanám el nyilvánosan a véleményem. Határozottan nem érezte jól magát hónapok óta, mivel egy új, erős srác bukkant fel mellette.” 

A Ferrarinál mostanában felmerült a probléma: úgy tűnik, Leclerc egyenrangú ellenfele Vettelnek, így nem áll be mögé a sorba. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke korábban elmondta, ez problémákat okozhat egy csapaton belül, hiszen átélték ezt a Hamilton-Rosberg időszakban. 

Hamilton úgy nyilatkozott, a Mercedesnél sosem akart elsőszámú versenyző lenni, ez mindig a teljesítményen múlt, és nem is tartja jónak, ha egy csapatnál a szezon elejétől kezdve előnyben részesítenek valakit.

A Ferrarinál mindig megvolt az elsőszámú pilóta filozófiája. Úgy gondolom, hogy ez nem jó…” 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!