Hamilton: Vettel nem akar a csapattársam lenni - F1VILÁG.HU

Hamilton: Vettel nem akar a csapattársam lenni

HIRDETÉS
Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 and race winner Sebastian Vettel (GER) Ferrari in the Press Conference at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Race, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Sunday 16 April 2017.

A Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton nem tart attól, hogy a jövőben Sebastian Vettel lesz a csapattársa, véleménye szerint ugyanis a német versenyző sem vágyik erre.

Vettel jelenleg érvényben lévő szerződése 2017 végén lejár a Ferrarinál, az olasz istálló pedig mindezidáig csak Kimi Räikkönen kontraktusát hosszabbította meg.

Bár Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója nemrég cáfolta, hogy tárgyalnának Vettellel, a pletykák szerint a német versenyző egyelőre csak 1 évre hosszabbítana a Ferrarival, hogy nyitva hagyja lehetőségeit 2019-re.

Hamilton a Belga Nagydíj helyszínén elárulta, azt biztosnak tartja, hogy Vettel jövőre nem lesz a csapattársa – és szerinte később sem fog sor kerülni erre.

„Szerintem nagyon valószínűtlen, hogy ő itt lesz. Nem hinném, hogy a csapattársam akar lenni” – mondta a brit versenyző.

„Én mindig szívesen versenyzem bárki ellen, és a legjobbak ellen küzdeni mindig óriási dolog.”

Arra a kérdésre, hogy miért biztos annyira abban, hogy Vettel nem megy a Mercedeshez, Hamilton így felelt: „Nos, teljesen nyilvánvaló. Tudom, hogy nem akar a csapattársam lenni.”

„Nem lenne olyan helyzetben, mint amilyenben most van a jelenlegi csapatánál – azt illetően, ahogy a csapata működik.”

Hamilton kifejtette, véleménye szerint a Mercedes remek helyzetben van, és semmi okát nem látja annak, hogy miért ne tarthatnák meg Valtteri Bottast.

Hirdetés

„A legutóbbi verseny talán a legjobb példa arra, mennyire nagyszerű is ez a csapat. Az idei szezon előtt én a magam részéről nem változtattam semmit, de van egy új összetevő a csapantál, ami jól működik.”

„Kétlem, hogy a csapatnál bárki is elégedetlen a jelenlegi helyzetével, szóval nehezen hiszem, hogy változtatni akarnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!