Hamilton Vettelnek: Le akartam törölni a vigyort a képedről! - F1VILÁG.HU

Hamilton Vettelnek: Le akartam törölni a vigyort a képedről!

HIRDETÉS
FORMULA 1 - GP of Austria 2015

Jó hangulatban telt a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzését követő sajtótájékoztató, ahol a pole pozíciót megszerző Lewis Hamilton nem túl visszafogottan beszólt a ferraris Sebastian Vettelnek.

Hamilton F1-es pályafutása 73. rajtelsőségét szerezte meg a kvalifikáción, és bár az időmérő utolsó szakaszában az első gyorskörök során még úgy tűnt, a Ferrari és a Red Bull is esélyes lehet a pole-ra, a brit végül 6 tizedmásodperces előnnyel végzett az első helyen.

Hamilton és a Mercedes már korábban beharangozta a német istálló V6-os erőforrásainak „party-üzemmódját”, melynek segítségével az időmérők utolsó szakaszaiban tudnak növelni a teljesítményen.

A brit azonban a kvalifikáció után azt mondta, nem ez volt a kulcsa a szombati rajtelsőségnek.

„Biztosíthatok mindenkit arról, hogy nincs „party-üzemmódunk”. Ugyanazt a motormódot használtam a Q2-ben és a Q3-ban. Nem volt extra gomb a kormányon, de volt extra motormód, amit bekapcsoltam” – mondta a címvédő, mondatára pedig felfigyelt a sajtószobában szintén helyet foglaló Vettel is.

„Akkor mit csináltál előtte?” – tette fel a szarkasztikus kérdést a német, Hamilton pedig nem maradt adós a válasszal.

„Arra vártam, hogy összedobjak egy jó kört, hogy letörölhessem a vigyort a képedről!”

„Soha nem hallottam még a „party-üzemmód” kifejezést, de igazán jól hangzik!”

A vicces szóváltás aztán később folytatódott, Vettel pedig odabökte Hamiltonnak, hogy mielőtt elkezd poénkodni, meg kellene várnia a vasárnapi verseny leintését.

„Először olyan gyorsan mondta, hogy nem vettem az adást, de most már igen, köszi, hogy megismételted! Elvégre ezért vagyunk itt, hogy jól szórakozzunk! Ő ezt élvezi, és szombatonként egészen jól megy” – mondta Vettel, majd Hamilton közbeszólt: „Tényleg csak poén volt, haver!”

Hirdetés

Vettel aztán a sajtótájékoztató végén még elejtett egy vicces megjegyzést: „Lewis bulizhat ma este, de holnap remélhetőleg én és Kimi party-zunk.”

Hamilton és Vettel között egyébként ott ült Räikkönen is, akinek Hamilton még odaszúrt egyet: „Kimi amúgy is folyamatosan bulizik.”

A finn nem reagált Hamilton szavaira, sőt, amikor a brit odafordult hozzá, elkezdte a plafont nézegetni, mire hangos nevetés tört ki a sajtószobában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!