Hamilton: Volt, hogy Barrichellónak is félre kellett állnia…

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője visszaemlékezett azokra az időkre, amikor a Ferrari Michael Schumachert támogatta Rubens Barrichellóval szemben.

A Japán Nagydíjon természetesen még mesélnie kellett Hamiltonnak a múlt hétvégi szocsi esetről, amikor a csapat Valtteri Bottastól gyakorlatilag elvette a győzelmet, és megkérték őt, hogy engedje el maga mellett csapattársát.

Az eset megosztotta az F1 közönségét, sokak szerint elfogadható, ha Hamilton a bajnoki címért küzd, akkor őt helyezze előnybe a csapat, és a Ferraritól pedig furcsa, hogy nem tettek meg mindent azért az elmúlt versenyeken, hogy a vb-esélyes Vettelt támogassák.

Hamilton Japánban elmondta, nem érti, hogy a Ferrari miért nem alkalmazta a csapatutasítást olyan helyzetekben, amikor szükség lett volna rá.

„Néha összedolgoztak, de kulcsfontosságú pillanatokban, mint Monzában, nem. Hogy meg vagyok-e lepődve ezen? A múltban megtették, szóval nem tudom, hogy miért változtattak ezen.

A brit emlékszik, amikor azt látta, hogy Schumachert a Ferrari előnyben részesítette Rubens Barrichellóval szemben – szóval nem érti, hogy olykor, mikor szükség lett volna rá, nem kérték Räikkönent arra, hogy segítse Vettelt.

„A Formula-1 egy csapatsport” – mondta Hamilton Japánban. „Emlékszem, évekkel ezelőtt Rubens Barrichellónak el kellett engednie Michael Schumachert. Nem emlékszem, hogy mit gondoltam akkor erről, de sajnáltam.”

„De versenyzőként tudom, hogy milyen a bajnoki címért harcolni. Természetesen jó lett volna Rubens számára is, ha nyer, de végső soron nem volt esélye a vb-címre.”

„Más sportokkal ellentétben a Forma-1-ben két bajnokság fut párhuzamosan, ez pedig akaratlanul is konfliktusokhoz vezet. A csapat meg akarja nyerni a bajnokságot, de ezzel együtt nem akarja egyik pilótát sem előnybe helyezni.”

„Ez egy lehetetlen feladat” – mondta a brit.

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek