Hamiltoné a Mercedes házi csatája Bahreinben - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a Mercedes házi csatája Bahreinben

HIRDETÉS

Az idei év kétségkívül legizgalmasabb versenyét láthattuk Bahreinben, ahol a Mercedes házi csatájában Lewis Hamilton diadalmaskodott az őt keményen támadó Rosberggel szemben. A harmadik Perez lett.



Lewis Hamilton óriási csatában múlta felül csapattársát, Nico Rosberget a Bahreini Nagydíjon, és szerezte meg idei második futamgyőzelmét.

Egy késői biztonsági autós fázis – amit azt követően kellett beiktatni, hogy Pastor Maldonadó szó szerint felöklelte Esteban Gutierrezt az első kanyarban, aki látványos szaltót mutatott be, ám szerencsére nem esett baja – az 57 körös verseny gyakorlatilag egy 10 körös sprintfutammá alakult.

A Mercedes duója többször is kerék-kerék elleni csatát vívott egymással, ám Hamilton folyamatosan visszaverte Rosberg támadásait, aki már a rajtnál elvesztette vezető pozícióját, de árnyékként követte márkatársát.

A brackley-i bázisú alakulat vezetősége komoly izgalomban volt, nehogy bármi baj történjen, ezért a gárda vezére, Paddy Lowe személyesen szólt mindkét versenyzőnek, hogy ha lehet, épségben hozzák be autókat.

Rosbergnek elméleti előnye volt az utolsó tíz körön, hiszen csapattársával ellentétben, az ő autóján a lágyabb keverékek voltak fent az utolsó etapra, azonban Hamilton visszaverte a támadásokat, és megszerezte zsinórban második győzelmét az idei szezonban.

A harmadik helyen a Force India pilótája, Sergio Perez futott be, akinek 2009 óta ez volt az első dobogós helyezése. A mexikói pilóta fegyelmezett vezetést bemutatva, maga mögött tudta tartani az utolsó körökben teljesen felzárkózó Daniel Ricciardót a Red Bullal.

Az energiaital-gyárosok az utolsó etapban a lágyabb keverékeken előnybe kerültek ellenfeleikkel szemben, Ricciardo elment Sebastian Vettel mellett, majd Nico Hülkenberget is megelőzte.

Vettel, aki a Renault motor gyenge teljesítményére panaszkodott, nem tudta áthámozni magát a Force India német pilótáján, így be kellett érnie a hatodik hellyel, aminek így is örülhet, hiszen az utolsó körökben komoly nyomás alatt tartotta a Williams párosa, Felipe Massa és Valtteri Bottas.

Hirdetés

A Williams az élmezőnyben egyedüliként három kiállással próbálkozott, ám a késői biztonsági autós fázis keresztülhúzta számításukat, így nem tudtak jobb eredményt elérni.

A Ferrari párosa, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen zárta az első tíz sorát, miután Jenson Button követve márkatársa, Kevin Magnussen példáját, nem sokkal a vége előtt kiállásra kényszerült.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!