Hamiltoné a pole a kaotikus időmérőn - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a pole a kaotikus időmérőn

HIRDETÉS

Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzésén. A félig-meddig esős kvalifikáción Rosberg lett a második, ám őt hátrébb sorolják, így Hülkenberg rajtol az első sorból.


Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzésén. A félig-meddig esős kvalifikáción Rosberg lett a második, ám őt hátrébb sorolják, így Hülkenberg rajtol az első sorból.

A Mercedes számára izgalmasan telt a harmadik szabadedzés és az időmérő közötti két óra, miután Nico Rosberg csúnyán összetörte a Mercedest – ám a csapat remek munkát végzett annak érdekében, hogy a versenygépet időben összerakják.

Ez sikerült, azonban Rosbergnek már az időmérő kezdetén számolnia kellett azzal, hogy öthelyes rajtbüntetést kap.

A Q1-et Daniil Kvyat balesete szakította félbe, amikor az orosz csúnyán összetörte a Toro Rossót. Az orosz az utolsó kanyar előtt ráment az új, sárga színű rázókőre, majd jobb hátsó kereke kitört, és nekiment a gumifalnak. Az edzést piros zászlóval megállították, majd jó néhány percig takarították a pályát és a bukóteret.

kvy

Alig kapták meg a zöld jelzést a pilóták, máris újra sárga zászló akadályozta a gyorsköröket, ugyanis Carlos Sainz Toro Rossója rögtön a bokszból kijövet elfüstölt – a csapat így egyáltalán nem lehet boldog az időmérő után. A Q1 kiesői így Felipe Nasr (Sauber), Marcus Ericsson (Sauber), Daniil Kvyat (Toro Rosso), Rio Haryanto (Manor), Jolyon Palmer (Renault) és Kevin Magnussen (Renault) voltak.

A Q2 végére megérkezett az ígért eső, amely az utolsó etap előtt eláztatta a pályát. Más meglepetést nem tartogatott a második szakasz, a kiesők Esteban Gutierrez (Haas), Pascal Wehrlein (Manor), Romain Grosjean (Haas), Fernando Alonso (McLaren), Carlos Sainz (Toro Rosso) és Sergio Perez (Force India) voltak. Sainz az előző etapban kiállása előtt még továbbjutó időt autózott, ezért még a Q2 résztvevői közé sorolták.

Alonsónak nem volt szerencséje a kvalifikáción, ugyanis az első gyorskörére a csapat véletlenül használt abroncsokkal küldte ki, majd az etap végén már nem tudott jobb időt autózni a sárga zászló és az eső miatt.

A Q3 elején intermediate abroncsokkal hajtottak pályára a versenyzők, majd az egyre száradó pályán egyre gyorsabb köröket teljesítettek, végül pedig az ultralágy gumik is felkerültek az autókra.
A pole pozíciót Lewis Hamilton szerezte meg a Mercedesszel, a második legjobb időt ugyan Nico Rosberg érte el, azonban a német váltócsere miatt rajtbüntetésben részesül, ezért Nico Hülkenberg, a Force India pilótája rajtolhat majd Hamilton mellől. Mögöttük Sebastian Vettel végzett a Ferrarival, azonban a négyszeres világbajnokot szintén öt hellyel hátrébb sorolják majd.

Hirdetés

Vet

Az időmérő legboldogabb embere Lewis Hamiltonon kívül minden bizonnyal Jenson Button, akinek már az is nagy öröm volt, hogy a Q3-ba jutott, ahol végül az ötödik helyet szerezte meg, a büntetések miatt azonban előrelép a harmadik pozícióba.

But

Kimi Räikkönen a büntetések után a 4. pozícióból vághat neki a vasárnapi versenynek, mögötte pedig Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája foglal majd helyet. A Red Bull másik versenyzője, Max Verstappen a 9. lett.

A két Williams egyáltalán nem lehet elégedett, mivel ennél jobb eredményre készültek: Valtteri Bottas a 8., Felipe Massa pedig a 10. lett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!