Hamiltoné a pole az esős mogyoródi időmérőn! - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a pole az esős mogyoródi időmérőn!

HIRDETÉS
Lewis Hamilton Mercedes wet

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton rajtolhat az élről a 33. Forma-1-es Magyar Nagydíjon. A brit versenyző a kaotikus időmérőn nem hibázott, és az esős pályán magabiztos teljesítménnyel szerezte meg a pole-t.

Rendkívüli izgalmakat hozott a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzése, ebben pedig komoly szerepet vállalt az időjárás: habár a hétvége eddigi részében óriási hőségben köröztek a versenyzők, a kvalifikáció előtt fél órával megérkezett az égi áldás a pálya környékére.

Ennek megfelelően a mezőny már intermediate-abroncsokkal kezdte meg az egyórás időmérőt, a Q1-ben azonban folyamatosan száradt fel az aszfalt, így a köridők is egyre inkább javultak.

Az első szakasz végén Stoffel Vandoorne, Charles Leclerc, Esteban Ocon és Szergej Szirotkin búcsúztak a további küzdelmektől, az esőfelhők viszont maradtak, sőt, az égi áldás egyre jobban elkezdte eláztatni a mogyoródi aszfaltcsíkot.

A Q2 legnagyobb meglepetését talán Daniel Ricciardo szolgáltatta – igaz, negatív értelemben. Az ausztrál versenyző nem jutott be a legjobb 10-be, így a vasárnapi versenyt csak a 12. helyről kezdheti meg.

Az időmérő utolsó szakaszában már teljesen egyértelmű volt, hogy mindenkinek az esőgumikkal kell próbálkoznia, az utolsó percek pedig elképesztő küzdelmet hoztak az élen.

A Ferrari és a Mercedes versenyzői egymásnak feszültek a vizes pályán, a küzdelmet pedig végül a német istálló nyerte meg, Lewis Hamilton ugyanis az utolsó másodpercekben egy elképesztően erős kört rakott össze, és végül megszerezte a rajtelsőséget a Hungaroringen.

Mögötte Valtteri Bottas végzett a második, Kimi Räikkönen pedig a harmadik helyen. A világbajnoki tabella jelenlegi második helyezettje, Sebastian Vettel csak a negyedik helyről kezdheti meg a 33. Magyar Nagydíjat.

Kiválóan szerepelt viszont Carlos Sainz, aki az 5. rajtkockát csípte el, megelőzve Pierre Gasly-t és Max Verstappent. A top 10-ben végzett még Brendon Hartley, illetve a két Haas is.

Hirdetés

A Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtja vasárnap 15 óra 10 perckor lesz.

Az időmérő edzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!