Hamiltoné a pole Monacóban, csúnyán lemaradt a Ferrari - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a pole Monacóban, csúnyán lemaradt a Ferrari

HIRDETÉS
A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzésén. A brit 86 ezreddel utasította maga mögé csapattársát, Valtteri Bottast, miközben a Ferrarinak esélye sem volt.
Fotó: Mercedes

A harmadik szabadedzésen Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője volt a leggyorsabb a Mercedesek előtt, ám az olaszok a hétvége korábbi részén azt nyilatkozták, a csapatként csak a második hely a reális számukra. Végül ez nem sikerült számukra…

Lesz dolguk a versenybíráknak az időmérő után: a Q1-ben Antonio Giovinazzi Nico Hülkenberget tartotta fel gyorskörén, a Q2-ben pedig Pierre Gasly Romain Grosjean előtt haladt túl lassan, így őket vizsgálni kezdték a versenybírák.  

A Ferrari már a Q1-ben egy drámai időmérőt tudhatott magáénak: Sebastian Vettel a harmadik szabadedzésen falhoz csapta a Ferrarit, és ugyanez történt a kvalifikáció első szakaszában is. Az autó nem sérült súlyosan, azonban kerékcserére a német újra a bokszba hajtott. 

Vettel a kiesők közül küzdötte vissza magát az utolsó pillanatokban, azonban azzal, hogy visszakerült a továbbjutók közé, éppen csapattársát, Leclercet ütötte ki a továbbjutók közül. A monacói pilóta értetlenül ment a csapathoz a Q1 után, hogy miért nem küldték ki őt egy gyorsabb körre, pedig ideje bőven lett volna rá. 

Rajta kívül még a két Force India és a két Williams számára ért véget az időmérő az első etapban.

A Q1-et a Ferrari, a Q2-t pedig a Red Bull és Max Verstappen nyerte, és nagy csata zajlott a top 10-be kerülésért is. Végül Nico Hülkenberg (Renault), Lando Norris (McLaren), Romain Grosjean (Haas), és a két Alfa Romeo, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi nem jutott tovább.

A Q3-ban a Mercedesek között zajlott a csata a pole pozícióért, Lewis Hamilton ezúttal legyőzte csapattársát, Valtteri Bottast, és megszerezte előtte az első rajtkockát. A finn mindössze 86 ezredmásodperccel maradt el a brittől. 

A Mercedesek mögött Max Verstappen, a Red Bull pilótája szerezte meg a 3. helyet, a 4. pozícióban pedig a Ferrari versenyzője, Vettel zárt. 

A Red Bull másik versenyzője, Pierre Gasly hátránya már több mint 8 tizedmásodperc volt a pole-t érő időhöz képest, mögötte pedig Kevin Magnussen, a Haas pilótája volt az utolsó, aki még 1 másodpercen belüli eredményt ért el a 6. helyen. 

Hirdetés

Daniel Ricciardo lett a 7. a Renault-val, mögötte Daniil Kvyat (Toro Rosso), Carlos Sainz (McLaren) és Alex Albon (Toro Rosso) zárta az első 10 sorrendjét. 

Az időmérő edzés végeredménye:

Forrás: Twitter/@F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!