Hamiltoné a pole pozíció az Olasz Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a pole pozíció az Olasz Nagydíjon

HIRDETÉS

Forma-1-es pályafutása 56. rajtelsőségét szerezte az Olasz Nagydíj időmérő edzésén Lewis Hamilton. A címvédő mellől Nico Rosberg rajtolhat majd vasárnap, a harmadik Sebastian Vettel lett.


Forma-1-es pályafutása 56. rajtelsőségét szerezte az Olasz Nagydíj időmérő edzésén Lewis Hamilton. A címvédő mellől Nico Rosberg rajtolhat majd vasárnap, a harmadik Sebastian Vettel lett.

Az már a monzai szabadedzéseken is látszott, a Mercedes jóformán lehetetlen lesz megverni a rendkívül motorigényes monzai versenypályán, a szombati kvalifikáció legnagyobb kérdése pedig csak az volt, a két bajnokaspiráns, Lewis Hamilton és Nico Rosberg közül ki szerzi meg a rajtelsőséget.

Hamilton az időmérő első két szakaszában is jobbnak bizonyult csapattársánál, és a brit a Q3-ban sem hibázott, sőt, második etapján még javítani is tudott addigi legjobbján, így közel fél másodperces előnnyel szerezte meg a pole pozíciót, így idén hetedszer rajtolhat majd az élről vasárnap.

1

Hamilton és Rosberg mögött a két Ferrari végzett a 3. és 4. pozíciókban, Sebastian Vettel az utolsó pillanatban előzte meg csapattársát, Kimi Räikkönent.

Kiválóan szerepelt Valtteri Bottas is, aki végül az 5. rajtkockát kaparintotta meg Monzában, ezzel megmentette a Williams becsületét, hiszen csapattársa, Felipe Massa nem jutott be a kvalifikáció utolsó szakaszába, és csak a 11. helyről indulhat.

Ahogy az várható volt, a Renault-motorokat használó Red Bullok ezúttal nemhogy a Mercedesszel, de még a Ferrarival sem tudták felvenni a versenyt: Daniel Ricciardo 6., Max Verstappen pedig csak 7. lett, és a két Force India is a legjobb 10-ben zárt.

2

Fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő Esteban Gutiérrez is: a Haas mexikói pilótája hetedikként jutott a Q3-ba, ahol végül a 10. rajthelyet szerezte meg. Csapattársa, Romain Grosjean 12. lett, ő azonban váltócsere miatt 5 rajthelyes büntetést kap majd.

Hirdetés

A McLareneknek ezúttal esélyük sem volt arra, hogy a Q3-ba kerüljenek: Fernando Alonso 13., Jenson Button pedig 15. lett, kettejük között pedig a Manorral kiválóan teljesítő Pascal Wehrlein végzett.

A német csapattársa, Esteban Ocon ezúttal sem volt szerencsés, a francia alatt ugyanis ezúttal is megállt a Manor versenyautója. A Toro Rossók sem remekeltek, noha Carlos Sainz ezúttal is sokkal jobb volt csapattársánál, Daniil Kvyatnál, igaz, ez az eredményekben nem mutatkozik meg: a spanyol a 15., orosz csapattársa a 16. helyről rajtolhat vasárnap.

3

A Renault párosa is kiábrándítóan szerepelt: Jolyon Palmer 20., Kevin Magnussen 21. lett.

Az Olasz Nagydíj versenye vasárnap 14 órakor rajtol majd Monzában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!