Hamiltoné a pole, Räikkönen blama Ausztriában - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a pole, Räikkönen blama Ausztriában

HIRDETÉS

Bár végig Nico Rosberg tűnt magabiztosabbnak, Lewis Hamilton ismét előhúzott valamit és csapattársa elé kerülve megnyerte az időmérőt Spielbergben. A Mercedes duóját Sebastian Vettel követte.



Lewis Hamilton szerezte meg a pole pozíciót az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén, ahol mindkét Mercedes versenyző kicsúszott az utolsó mért körén.

Hamilton már az első gyorskörét az élre állt a Q3-ban, két tizeddel előzte meg csapattársát, Nico Rosberget, ám utolsó mért körén az első kanyarban megpördült, így már nem tudott javítani.

Rosberg komoly lehetőséget kapott ezzel, és úgy tűnt, élni is tud vele, hiszen az első szektorban egyéni legjobb időt futott, majd a második szektora is remekül sikerült, viszont az utolsó kanyart szélesen vette, így maradt a második helyen.

Sebastian Vettelnek is sikerült javítania, azonban meg kellett elégednie a harmadik hellyel, a tavalyi rajtelső Felipe Massa (Williams) előtt, akit a Le Mans 24 órás verseny győztese, Nico Hülkenerg (Force India) követett a Williams másik pilótája, Valtteri Bottas előtt.

Az első tíz sorát Max Verstappen (Toro Rosso), Felipe Nasr (Sauber), Romain Grosjean (Lotus) és Pastor Mandonado (Lotus) zárta. Grosjean nem hajtott ki a Q3-ban, egy feltételezett fékprobléma miatt.

Carlos Sainz az idei évben először nem jutott be a Q3-ba, miután forgalomba ütközött.

Fernando Alonsónak sikerült a Q2-be juttatnia a McLaren-Hondát, ám az MP4/30 gyenge teljesítménye miatt csak a 15. pozícióig jutott.

Az edzés nyirkos pályán vette kezdetét a reggeli esőzések miatt, majd az egyre javuló pályakondíciók miatt az időeredmények is javultak, így szépen lassan mindenki áttért a slick gumikra.

Hirdetés

Az első etap legnagyobb vesztese kétségkívül Kimi Räikkönen volt, aki meglepő módon nem jutott be a második körbe, amin ő is csak csodálkozni tudott és amit szóvá is tette a csapatrádión.

Mind a McLaren, mind a Red Bull versenyzői rajtbüntetéssel várták az időmérőt előre nem tervezett motorcsere miatt, így csak a mezőny végéről indulhatnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!