Hamiltoné a pole, Vettel a McLarenekkel sem bírt! - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a pole, Vettel a McLarenekkel sem bírt!

HIRDETÉS
A világbajnoki tabella éllovasa, Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Francia Nagydíj időmérő edzésén. A pályacsúcsot futó címvédő mellől csapattársa, Valtteri Bottas rajtolhat majd, míg a második sorból a Ferrarik várhatják a piros lámpák kialvását vasárnap.
Fotó: Mercedes

A Francia Nagydíj szabadedzésein a Mercedesek domináltak, habár a Ferrari sokat várt a hétvége kezdetén: az olaszok új fejlesztési csomaggal érkeztek a Paul Ricard versenypályára, ám már pénteken elmondták, nem minden a várakozásaik szerint alakult. 

Az időmérő edzés első szakaszában Daniil Kvyat, Romain Grosjean, Lance Stroll és a két Williams búcsúzott. A Toro Rosso versenyzője, Kvyat a mezőny végéről lesz kénytelen rajtolni, miután motort, turbót és MGU-H-t cseréltek autójában. Grosjean és a Haas azonban egyáltalán nem volt boldog, nem számítottak arra, hogy a francia pilóta hazai versenyén nem jut tovább a Q2-be. 

A Q2-ben az élmezőny Pierre Gasly kivételével a közepes abroncsokon teljesítette gyorskörét, így a Mercedes és a Ferrari is ezekkel a gumikkal rajtol majd. A franciaországi forróság miatt a verseny elején várhatóan nem lesz előnyös a lágy gumi, ám Gasly ezt az eltérő taktikát alkalmazza majd. 

Az időmérő edzés második szakaszának kiesői Alex Albon (Toro Rosso), Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), Nico Hülkenberg (Renault), Sergio Perez (Racing Point) és Kevin Magnussen (Haas) voltak. A Haas csapata rendkívül küszködik a Pirelli abroncsaival, és az időmérőn sem tudták működésre bírni őket, így mindkét versenyzőjük a mezőny második feléből rajtol majd. 

Albon mindössze 4 századmásodperccel maradt el a továbbjutástól, a Toro Rosso pilótája így viszont szabadon választhat abroncsot a holnapi rajthoz. 

Hamilton pályarekorddal szerezte meg a pole pozíciót, a brit 1:28.448-as köridőt ért el, közel 3 tizedmásodperccel megelőzve csapattársát, Bottast. A Ferrari nem tudott beleszólni az első rajtkockáért folytatott küzdelembe: Charles Leclerc 6 tizedes hátránnyal lett a 3., míg csapattársa, Sebastian Vettel csak a 7. helyet szerezte meg, hátránya közel 1,5 másodperc Hamiltonhoz képest. 

Leclerc mörül Max Verstappen, a Red Bull pilótája indulhat, a holland mögül pedig a McLaren nagy örömére két pilótájuk, Lando Norris és Carlos Sainz rajtolhat majd, akik idei legjobb időmérős eredményüket érték el.

A Forma-1-es Francia Nagydíj vasárnap 15:10-kor rajtol, a versenyhétvége legfontosabb híreit pedig megtalálod itt, az F1VILÁG.HU-n!

Az időmérő edzés végeredménye:

Hirdetés

Forrás: Twitter/F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!