Hamiltoné az első szabadedzés Kínában - F1VILÁG.HU

Hamiltoné az első szabadedzés Kínában

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton kezdett a legjobban a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. Az első szabadedzésen Kimi Räikkönen lett a 2., Valtteri Bottas pedig a 3.

Az egy héttel ezelőttitől nagyban eltérő körülmények fogadták a Forma-1 csapatait Kínában – a hűvös, 19°C körüli időjárás még egy kis csepergő eső, illetve elég erős szél is megbolondította helyi idő szerint délelőtt.

A nyitóedzésen a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton futotta meg a legjobb köridőt: a Mercedes brit versenyzője 1 perc 33,999 másodperc alatt száguldott körbe a kínai versenypályán, és bő 3 tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak a Ferrari korábbi világbajnokánál, Kimi Räikkönennél.

Míg Hamilton a lágy, addig Räikkönen az ultralágy keverékű gumikat használta legjobb körében.

A 3. helyen Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas végzett, majd következett a két Red Bull Daniel Ricciardo – Max Verstappen sorrendben.

A világbajnoki tabella jelenlegi éllovasa, az első két versenyt megnyerő Sebastian Vettel csak 6. lett bő 8 tizedmásodperces hátrányban, és a legjobb tízben végzett még Kevin Magnussen (Haas), Carlos Sainz (Renault), Romain Grosjean (Haas) és Nico Hülkenberg (Renault) is.

A McLarenek egyelőre nem remekeltek: Fernando Alonso tizenkettedik, Stoffel Vandoorne pedig csak 18. lett: utóbbi versenyző ráadásul az edzés során nagy tempóval a sóderágyba is csúszott, de sikerült visszaevickélnie a pályára. Hasonlóképp járt egyébként korábban Max Verstappen is a Red Bull-lal.

Hirdetés

A két Force India sem tudta beverekedni magát a legjobb tízbe: Sergio Perez és Esteban Ocon több mint 2 másodperces hátránnyal csak a 13. és 14. helyeken zártak, és a Williams is gyengén kezdte a hétvégét, hiszen Szergej Szirotkin 15., Lance Stroll pedig közel 3,3 másodperces lemaradással utolsó lett.

A Kínai Nagydíj második szabadedzését magyar idő szerint 8 órától tartják.

Az első szabadedzés végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!