Hamiltonék értetlenül állnak a gyengélkedés előtt - F1VILÁG.HU

Hamiltonék értetlenül állnak a gyengélkedés előtt

HIRDETÉS

Érthető módon csalódottan nyilatkoztak a Szingapúri Nagydíj szombati időmérő edzését követően a Mercedes versenyzői – Lewis Hamilton az ötödik, Nico Rosberg pedig csak a hatodik rajthelyet szerezte meg.


Érthető módon csalódottan nyilatkoztak a Szingapúri Nagydíj szombati időmérő edzését követően a Mercedes versenyzői – Lewis Hamilton az ötödik, Nico Rosberg pedig csak a hatodik rajthelyet szerezte meg.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója nemrég elismerte, sokat küszködtek a tapadással a hétvégén, mivel egész egyszerűen nem tudták jól beállítani autóikat.

Hamilton a kvalifikációt követően megerősítette mindezt – a brit azt mondja, a vasárnapi futamon is nehéz dolguk lesz.

„Így alakult ma – nagyon jól éreztem magam a pályán, de nem volt meg a tempónk” – mondta a címvédő.

„Nem voltunk meglepve a Ferrari tempóját látva, mivel ilyen volt egész hétvégén. Nem tudjuk az okát annak, miért nem voltunk gyorsak ma, de kétségkívül nem tudtunk olyan jól dolgozni a gumikkal, mint mások – meg kell vizsgálnunk ezt.”

„Az autó nem veszített a teljesítményéből két hét alatt, de az előttünk végző srácok egyszerűen túl gyorsak voltak ma. A holnapi nap is kemény lesz: ezen a pályán nehéz előzni, de ettől függetlenül izgatottan várom a versenyt. Keményen fogom nyomni, és mindent megteszek azért, hogy előrelépjek néhány helyet.”

A Mercedes másik bajnokesélyese, Nico Rosberg csalódottan azt mondta, furcsa, ami a hétvégén történik a csapattal.

„A Ferrari tempója lenyűgöző volt, és az, hogy a hatodik helyről kell rajtolnom, nagyon frusztráló” – nyilatkozta a német.

„Egyszerűen nem volt tapadásom a kanyarokban, ami nagyon furcsa. De holnap még bőven lesz miért játszani. Először is arra hajtok majd, hogy megelőzzem Lewist, hiszen nagyon fontos, hogy előtte végezzek.”

Hirdetés

„A pénteken látottak alapján úgy tűnik, az élen állók sok üzemanyaggal sokkal gyorsabbak nálunk. Megpróbáltam néhány dolgot a beállításokkal, de nem igazán sikerült kideríteni, miért vagyunk ilyen lassúak ezen a hétvégén. Furcsa, mert egészen mostanáig minden pályán nagyon gyorsak voltunk. És nem jó látni, hogy ekkora a hátrányunk a leggyorsabb autókhoz képest.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!