Verstappen vs. Ocon

Hamiltonnak „egyáltalán nem tetszik” az 1-es rajtszám

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Magyarázatot adott a világbajnok Lewis Hamilton arra, miért került fel autójára az 1-es rajtszám az Abu Dhabi Nagydíj pénteki edzésnapján – annak ellenére, hogy ő egyáltalán nem szereti.

Magyarázatot adott a világbajnok Lewis Hamilton arra, miért került fel autójára az 1-es rajtszám az Abu Dhabi Nagydíj pénteki edzésnapján – annak ellenére, hogy ő egyáltalán nem szereti.

Az ötszörös világbajnok mindezidáig nem tartott igényt az 1-es rajtszám használatára bajnoki címei megnyerése után azóta, hogy az FIA 2014-ben bevezette azt a szabályt, hogy a versenyzőknek állandó rajtszámmal kell szerepelniük az F1-ben.

Az Abu Dhabi Nagydíj pénteki nyitóedzésén azonban autójára mégis felkerült az 1-es rajtszám az FIA engedélye után, igaz, a második gyakorláson már a 44-es rajtszám díszelgett autóján.

„Én személy szerint nem szeretem, egyáltalán nem tetszik” – mondta Hamilton az edzésnap végén.

„Csak egy edzésre került fel, tényleg nem jelent semmit.”

„Az oka annak, hogy feltették nekem az, hogy már hat éve vagyok itt, és amióta világbajnoki címeket nyertem, soha nem került fel az autóra, szóval azt gondoltam, azért király lenne.”

„Emlékszem, amikor a McLarennél volt az 1-es rajtszám, amikor Jenson [Button] megnyerte a vb-címet, és átszerződött a Brawntól, és vitte magával.”

„Furcsa volt, hogy a McLarenen lehetett az 1-es rajtszám – éppen annál a csapatnál, ahova épp mentél.”

Hamilton elárulta, leginkább a Mercedes tagjai miatt került fel autójára a bajnoknak járó rajtszám pénteken.

„Emlékszem, hogy a mérnökök és a szerelők kérdezgettek róla, hogy egyszer felteszem-e. Azt gondoltam, király lenne, ha csak egy edzésre felkerülne, hogy legalább legyen egy kép róla, és büszkék lehessenek arra, hogy mi voltunk a „number one”.

Fotó: Mercedes

„A 44-es az én különleges számom, és az igazság az, hogy a csapatból mindenki odajön hozzám – de főleg az én autómon dolgozók közül –, ha utazás közben látnak egy 44-es buszt, vagy repülőjáratot, vagy egy 44-es ülést.”

„Az életük részévé vált, ami nagyszerű, mert az én esetemben pontosan ez a helyzet.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Hamilton sérült autóval versenyzett Melbourne-ben

Megsérült Lewis Hamilton versenyautójának padlólemeze a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ez pedig megmagyarázhatja, miért volt jócskán elmaradva csapattársától, Valtteri Bottastól a szezon első versenyén.

Bottas: Életem versenye!

Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája maga sem hitte el, hogy milyen teljesítményt nyújtott a győzelemig vezető úton az F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek