Hamiltonnak esze ágában sincs visszavonulni

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Továbbra is elkötelezett az F1-es versenyzés mellett a sportág négyszeres világbajnoka, Lewis Hamilton, kinek jelenleg érvényes szerződése az idei szezont követően jár le a Mercedesnél.

Az F1VILÁG értesülései szerint Hamilton és a Mercedes is folytatni akarja a közös utat, csupán az új kontraktus részleteit kell még tisztázni – az sem kizárt, hogy a hosszabbítást már ezen a hétvégén, a Francia Nagydíjon bejelentik a felek.

Hamilton mindenesetre leszögezte, továbbra is nagyon élvezi a versenyzést, és esze ágában sincs hátat fordítani a száguldó cirkusznak.

„Van számos dolog, ami motivál engem. A vágy, hogy megnyerjem az idei bajnokságot, nagyobb, mint valaha” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Sok mindent csinálok a magánéletemben, sok minden iránt érdeklődöm, de egyik sem lenne lehetséges a versenyzés nélkül. Mindennek a gyökere a versenyzés számomra, ez áll mindenek felett.”

„Rengeteg idővel, elkötelezettséggel és áldozattal járt az, hogy eljussak oda, ahol most tartok, és imádom, amit csinálok. Imádom a versengést és a kihívást.”

Hamilton a hétvégi versennyel kapcsolatban elárulta, reméli, hogy sikerül legyűrniük a Ferrarit, és ebben a Mercedes új specifikációjú motorja is a segítségükre lesz majd.

„A Ferrari jobb munkát végzett nálunk legutóbb, és egy kicsit előttünk jár, szóval ennél többre lesz szükségünk” – mondta a címvédő, majd hozzátette, győzni érkezett Franciaországba, és nem számít arra, hogy alulmarad Sebastian Vettellel szemben.

„Az a gyengeség jele lenne, és én nem vagyok gyenge.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek