Hamiltonnak sem okoz majd gondot a benzinspórolás - F1VILÁG.HU

Hamiltonnak sem okoz majd gondot a benzinspórolás

HIRDETÉS

A Mercedes technikai igazgatója meg van győződve arról, Lewis Hamilton nem kerül hátrányba idén amiatt, hogy az üzemanyag-hatékonyságnak sokkal nagyobb jelentősége lesz, mint az elmúlt években.



A Mercedes technikai igazgatója, Paddy Lowe meg van győződve arról, Lewis Hamilton nem kerül hátrányba idén amiatt, hogy az üzemanyag-hatékonyságnak sokkal nagyobb jelentősége lesz, mint az elmúlt években.

Hamilton korábban számos alkalommal hangot adott nemtetszésének, amikor taktikai okok miatt nem tudta kihozni a legtöbbet versenyautójából – tavaly főképp a gumikkal kellett spórolnia, idén viszont már az üzemanyag-fogyasztásra is nagyon oda kell figyelniük a versenyzőknek.

Versenyként ugyanis maximum 100 kg üzemanyagot használhatnak el a versenyautók, az üzemanyag-hatékonyság tehát döntő lehet 2014-ben.

Paddy Lowe, a Mercedes technikai igazgatója nem aggódik amiatt, hogy Hamiltonnak gondjai lesznek ezzel az előttünk álló idényben.

„Azt hiszem, egy kicsit talán túlreagálják ezt az egészet” – mondta a szakember.

„Kétségkívül fontos tényező lesz a versenyeken, de remélem, hogy nem lesz túl domináns. Voltak alkalmak tavaly, amikor azt láttuk, hogy a spórolás gátat szabott egy versenyzőnek – Lewist is felhozhatnánk példaként –, és nem nyomhatta a maximumon minden egyes körben, és ez persze néha nagyon frusztráló.”

„De a Forma-1-ben már kezdettől fogva jelen van mindez, és mindig is jól kellett bánni az üzemanyaggal és az abroncsokkal. Mindazonáltal remélem, nem lesz olyan domináns ez a dolog idén ahhoz, hogy elvegyen a sportág látványából.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!