Hamiltont egyre jobban zavarja a küszködés - F1VILÁG.HU

Hamiltont egyre jobban zavarja a küszködés

HIRDETÉS

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton bevallotta, egyelőre nem igazán érti, egy ideje miért nem tud jó teljesítményt nyújtani a versenyeken.


A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton bevallotta, egyelőre nem igazán érti, egy ideje miért nem tud jó teljesítményt nyújtani a versenyeken.

Az angol pilóta már Indiában, és legutóbb, Abu Dhabiban sem tudta felvenni csapattársa, Nico Rosberg tempóját, aki múlt hétvégén dobogóra állhatott.

„Még amikor nem voltam forgalomban, akkor sem voltam elég gyors” – mondta csalódottan a 2008-as év Forma-1-es világbajnoka.

„Amikor elöl voltam, akkor is rendre megelőztek. Egyszerűen nem voltam elég jó. Olyan volt, mintha 50 kilogrammnyi plusz súly lenne az autómban. Túl lassú voltam, nem volt jó a tempó.”

Hamilton elárulta, véleménye szerint a szombati időmérő edzésen az első rajtsorba kvalifikálhatta volna magát, ha autójának jobb hátsó lengőkarja nem mondja fel a szolgálatot. Ezzel együtt azonban azt nem tudja megmondani, hogy ez miben változtatott volna a versenyen látott teljesítményén.

„Alapvetően nem vagyok túl elégedett a teljesítményemmel, a csapatéval viszont annál inkább. A fejlesztések, illetve az általuk elvégzett kemény munka igazán figyelemre méltó. Különböző okok miatt azonban – talán azért, mert egy új autóban ülök idén – nem álltak össze annyira a dolgok.”

„És ez engem nagyon zavar. Fél másodperccel gyorsabb lehettem volna az időmérőn, ebben 100 százalékig biztos vagyok, és ha nem hibázok, az első sorban lettem volna, és más eredménnyel végzek.”

„De nem tudom, hogy ez miben változtatott volna a versenyemen. Tényleg nagyon küszködtem. Már egy ideje ez a helyzet a futamokon. Az autóval nehéz előzni. A Ferrari már az egyenes közepén elment mellettem, mire a kanyarhoz értünk és védekezhettünk volna, már túl késő volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!