Hamiltont is meglepte idei teljesítménye - F1VILÁG.HU

Hamiltont is meglepte idei teljesítménye

HIRDETÉS

Lewis Hamilton elmondta, büszke az idei évben nyújtott teljesítményére, és úgy gondolja, hogy remek munkát végzett első évében a Forma-1-ben, még ha el is bukta a bajnoki címet az utolsó versenyen.

Lewis Hamilton elmondta, büszke az idei évben nyújtott teljesítményére, és úgy gondolja, hogy remek munkát végzett első évében a Forma-1-ben, még ha el is bukta a bajnoki címet az utolsó versenyen.

A huszonkét éves brit újonc szinte minden rekordot megdöntött debütáló évében, és az idei szezon javarészében ő vezette a bajnokságot a Forma-1-ben.

Hamilton ugyan bevallotta, csalódott volt amiatt, hogy az utolsó versenyen egy váltóprobléma miatt végül elbukta a bajnoki címet, mégis úgy gondolja, minden oka megvan az örömre, mert fantasztikusan teljesített első évében a Forma-1-ben.

“Nem volt jó érzés, mikor az elmúlt versenyen elromlott a váltóm, de továbbra is azt gondoltam, hogy nyerni tudok” – mondta Hamilton a The Sun-nak adott nyilatkozatában. “Végeredményben fantasztikus szezon volt az idei.”

“Rövid idő alatt rengeteget kellett tanulnom, és az idei évben hatalmas tapasztalatra tettem szert. Úgy érkeztem meg első versenyemre, hogy mind fizikálisan, mind mentálisan legalább olyan erős voltam, mint a többiek, ha nem erősebb.”

“Másodpercek tört része alatt kellett megfelelő döntéseket hoznom, és úgy érzem, jól végeztem a munkám. Azonban nyilvánvalóan jóval kevesebb tapasztalattal rendelkeztem, mint riválisaim. A bajnokság második helyén végeztem, ami kimagasló eredmény, várakozásaimon felül teljesítettem.”

Hamilton azt is elmondta, nem szeretne a múlton rágódni, és már most a 2008-as idényre koncentrál. A brit versenyző úgy érzi, ha minden jól alakul a téli időszak alatt, minden eddiginél erősebb lehet a jövő évben, mikor ismét esélye lesz majd a bajnoki cím megszerzésére.

“Nem gondolok arra, hogy mi lett volna ha…” – mondta. “A következő évben még jobb leszek. Ez a sport a győzelemről szól. 22 hét van a következő idény rajtjáig, amit már nagyon várok.”

Arra a kérdésre, hogy milyen a kapcsolata csapattársával, Fernando Alonsóval, és mit gondol, kétszeres bajnokként kezelte-e márkatársát az idei évben, Hamilton a következőket válaszolta: “Azt gondolja, hogy el kellett volna engednem a győzelemért? Mindig is tiszteletet mutattam felé, de soha nem veszek vissza. A legjobb akarok lenni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!