Hamiltont kidobták a McLaren garázsából - F1VILÁG.HU

Hamiltont kidobták a McLaren garázsából

HIRDETÉS

A Mercedes AMG Petronas világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton bevallotta, megdöbbentette az, hogy volt csapata, a McLaren milyen gyenge formában vágott neki a 2013. évi Forma-1-es világbajnoki sorozatnak.


A Mercedes AMG Petronas világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton bevallotta, megdöbbentette az, hogy volt csapata, a McLaren milyen gyenge formában vágott neki a 2013. évi Forma-1-es világbajnoki sorozatnak.

A wokingi alakulat tavaly kiváló teljesítményt nyújtott a szezon végén – gyakorlatilag elmondható, hogy a leggyorsabb autóval rendelkezett az F1-es mezőnyben.

A csapat ennek ellenére úgy döntött, jelentősen változtat autójának tervezésén annak érdekében, hogy újabb fejlesztési irányvonalakat nyisson meg. A McLaren emiatt végigszenvedte a szezon első három versenyét, pilótái, Jenson Button és Sergio Pérez mindössze 14 pontot gyűjtöttek eddig.

Hamilton hat év után hagyta ott az angolokat, hogy idén már a Mercedesnél folytassa – ő maga is bevallotta, nem számított arra, hogy a McLaren ennyire gyenge lesz az év elején.

„Talán ez jelenti számomra a legnagyobb meglepetést velük kapcsolatban” – mondta a 2008-as év világbajnoka. „A McLaren a tavalyi szezon végén fantasztikus volt, a leggyorsabb autó volt a rajtrácson.”

„Ha pedig egy csapat a leggyorsabb autóval rendelkezik, és nincs jelentős változás a szabályokban, akkor általában sikerül megtartani ezt a formát a következő évben is. Szóval fantasztikusnak kellene lennie az autójuknak, de valamiért – nem tudom, miért – nem ez a helyzet. De igazából ez már nem az én problémám.”

„Vegyük például a Mercedest: tavaly olyan autójuk volt, mely sehol sem volt gyakorlatilag, múlt hétvégén viszont már pole pozíciót szereztünk. Nagyszerű érzés ez – az autót csodálatos vezetni.”

„Nem tudom, mi a gond a McLarennél – nem beszéltem a versenyzőkkel erről. Kétségtelen, hogy a leszorítóerővel vannak kapcsolatban a problémák. Tavaly egész évben jó volt ez a terület, szóval valamit elronthattak. Úgy tudom, teljesen megváltoztatták az autót.”

„Talán nagy döntéseket hoztak meg, melyektől azt várták, komoly előnybe kerülnek, de nem így lett. Az efféle akciók nem szokatlanok a McLarennél. Nekem is volt már benne részem a múltban, 2009-ben és 2010-ben. Szóval hallottunk már olyanról, hogy drasztikus változtatásokat hajtottak végre. Néha ez működik, néha viszont nem.”

Hamilton elárulta, nem sok mindenkivel tartja a kapcsolatot volt csapatából, sőt, a gárda sportigazgatója, Sam Michael az előszezoni teszteken még ki is tessékelte őt a McLaren garázsából.

Hirdetés

„Ausztráliában is átmentem hozzájuk, hogy lássam őket. De próbálkoztam ezzel Jerezben is, még a teszten, ahol Sam Michael egész egyszerűen kidobott a garázsból. Ez nem volt túl pozitív, és nem is esett jól. Martin [Whitmarsh] mindig nagyszerűen áll hozzám, fel is fogom hívni, mert nem sok mindenkivel tartom a kapcsolatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!