Hamiltont lenyűgözte az indiai pálya

Az indiai versenypályát dicsérte a pénteki szabadedzések után a McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton.


Az indiai versenypályát dicsérte a pénteki szabadedzések után a McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton.

A 2008-as év legjobbja negyedikként zárta a második gyakorlást, ugyanakkor elismerte, kisebb problémák hátráltatták délután, ami miatt idő előtt be kellett fejeznie a körözést.

„A pálya fantasztikus – az indiai szervezők nagyszerű munkát végeztek. Igazán gyors és ritmusos a vonalvezetés, a tapadás fantasztikus, a bukóterek jónak tűnnek, és a kerékvetők talán az egész versenynaptárban a legjobbak. Mint minden új pálya esetében, a tapadás egyre jobb lett a nap során” – mondta Hamilton.

„Gyorsnak tűntünk ma délelőtt. Délután viszont problémám akadt a kardántengellyel – úgy tűnt, némi kopást eredményez, ezért egy kicsit korábban be kellett fejeznem a körözést. Holnapra új váltót rakunk az autóba, szóval az autó remélhetőleg elkezd jobban viselkedni majd. Ez kicsit szorosabbá teheti a küzdelmet az élen.”

Hamilton hozzátette, izgatottan várja a szombati kvalifikációt, hiszen csak ott derül ki igazán, milyen gyors is a McLaren autója.

„A vasárnapi verseny hosszú lesz. Viszont lesznek jó lehetőségek az előzésre: ez egy nagy leszorítóerőt igénylő pálya, és még ha nehéz is lesz szorosan követni az előttünk haladót, a dupla DRS-zónával könnyebbé válhat a helyzet. Holnap már tisztább képet kaphatunk arról, milyen gyorsak is vagyunk.”

Hamiltont egyébként az Indiai Nagydíj versenybírói 3 rajthelyes büntetéssel sújtották, amiért az első szabadedzés utolsó másodperceiben figyelmen kívül hagyta a dupla sárga zászlós jelzést.

A brit versenyző érdekes módon erről nem tett említést a McLaren hivatalos weboldalának adott nyilatkozatában.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!