Hamiltont meglepte Vettel és a Ferrari visszaesése

Fotó: Singapore GP Media
Fotó: Singapore GP Media
A világbajnoki pontversenyt toronymagasan vezető Lewis Hamilton elárulta, nem számított arra, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari ennyire visszaesik majd a bajnoki címért zajló küzdelemben.

A világbajnoki pontversenyt toronymagasan vezető Lewis Hamilton elárulta, nem számított arra, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari ennyire visszaesik majd a bajnoki címért zajló küzdelemben.

Miközben Hamilton a Japán Nagydíjon újabb győzelmet szerzett, Sebastian Vettel csak a 6. helyen ért célba, miután a vasárnapi verseny elején összeütközött Max Verstappennel.

Pedig a német még júliusban vezette a bajnokságot, most viszont Hamilton 67 pontos hátrányra tett szert a tabellán.

Amikor a Motorsport.com munkatársa arról kérdezte a címvédőt, számított-e arra, hogy Vettelék ennyire visszaestek, a brit így felelt: „Egészen a szezon közepéig nagyon erősek voltak.”

„Megérkeztek Monzába, és ott is nagyon ütőképesek voltak, akárcsak Szingapúrban – de Szingapúrban a dolgok elkezdtek rossz irányba menni. Kétségkívül nem számítottam arra, hogy ennyire visszaesnek.”

„Nem igazán tudom a választ erre, igazából nem is erre fókuszáltam – meggyőződésem, hogy Sebastian meg tudja mondani, miért volt így. Mi csak arra fókuszáltunk, hogy a lehető legjobb munkát végezzük, és maximalizáljuk a bennünk rejlő potenciált.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek