Hamiltont megviselte a belgiumi tragédia, de nem enged a félelemnek

SPA, BELGIUM - SEPTEMBER 01: Daniil Kvyat of Scuderia Toro Rosso and Russia and Pierre Gasly of Scuderia Toro Rosso and France during the minute silence for French driver Anthoine Hubert who passed away during the F2 race yesterday during the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on September 01, 2019 in Spa, Belgium. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-21EJVPSC12111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Toro Rosso
A pályafutása során átélt tragédiákról beszélt a minap egy interjúban a Forma-1 hatszoros világbajnok, Lewis Hamilton, aki részletesen beszélt arról, hogyan élte meg a Forma-2-es versenyzői, Anthoine Hubert halálát.

A francia tehetség az idei Belga Nagydíjon szenvedett tragikus balesetet, életét a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni.

Hamilton már korábban is beszélt arról, nagyon megviselte őt a Forma-2-es tragédia, most pedig egy interjúban részletesen beszélt azokról a halálesetekről, melyeket fel kellett dolgoznia karrierje során.

„Nem ez volt az első alkalom pályafutásom során, hogy láttam ilyet megtörténni” – mondta a 34 esztendős versenyző.

„Nagyon élénken emlékszem arra, amikor fiatal voltam [8 éves], megnyertem egy gokartversenyt Kimboltonban, Daniel Spence viszont meghalt. Tragikus időszak volt az számomra gyerekként, ez volt az első alkalom, hogy meghalt valaki, akit ismertem. És ott voltam vele azon a napon. Nehéz volt.”

„A belgiumi baleset közben épp interjút adtam, és láttam a szemem sarkából, ahogy megtörténik, és tudtam, hogy baj van. Sok minden átfutott az agyamon. Emlékszem arra is, amikor Ayrton [Senna] nézte [Roland] Ratzengerber balesetét – emlékszem az arcára. Volt valamiféle deja vu érzés benne. Szóval sok minden átfutott az agyamon, aggódtam a srácért. Tudom, milyen az F2-ben versenyezni, és arról álmodni, hogy valahová eljutok majd.”

„Az járt a fejemben: ’Ezek az autók még mindig nem biztonságosak’. Az alsóbb kategóriákban talán még kevésbé, mint nálunk.”

Fotó: Hockenheimring

Hamilton azt mondja, bár minden versenyző számára nehéz volt feldolgozni a Belgiumban történteket, így neki is, egy pillanatig sem gondolkozott el azon, hogy befejezze a versenyzést.

„Ilyenkor jön a kérdés, hogy mit akarsz még, mi többre vágysz még? Imádom, amit csinálok. De eszembe jutott, hogy ’basszus, több időt kellene a családommal töltenem’, meg hasonló dolgok.”

„Meggyőződésem, hogy amikor eljön az utolsó napod, és ott állsz a mennyország kapujában, visszagondolva az életedre nem azt mondod majd, hogy ’bárcsak több pénzem lett volna’. Mindig azt, hogy ’bárcsak több időm lett volna’. És talán lesz milliónyi dolog, amit megbánsz: ’bárcsak azt a döntést hoztam volna, bárcsak több időt töltöttem volna a családommal’, vagy ilyesmi.”

„Mindezek a dolgok keresztülfutottak a fejemben. De egy másodpercig sem jutott eszembe az, hogy nem akarom folytatni a versenyzést. Ez a félelem dolog soha nem ragadt be. Ez egy fontos dolog számomra.”

„Mert emlékszem, hogy amikor meghalt az a srác, amikor 8 éves voltam, az egyik legjobb barátom abbahagyta a versenyzést. A félelem begyűrűzte magát, és egyszerűen csak abbahagyta. Szóval tudtam, ha egyszer bennem is ott lesz a félelem, az karrierem utolsó lépéseit jelenti.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél