Verstappen vs. Ocon

Hamiltont nem zavarta, hogy folyamatosan kifütyülték őt

Fotó: Mercedes

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt mondja, csak inspirálta őt a múlt hétvégi Német Nagydíjon, hogy a rajongók folyamatosan kifütyülték őt.

A brit versenyzőt mechanikai probléma hátráltatta a hockenheimi időmérő edzésen, így csak a 14. helyről kezdhette meg a vasárnapi versenyt, amit végül meg tudott nyerni.

Hamiltont a németországi hétvége során számos alkalommal kifütyülték – főleg a rivális Sebastian Vettel rajongói –, a brit azonban azt mondja, igyekezett ebből is erőt meríteni.

„Rengeteg volt a negativitás a verseny előtt” – mondta Hamilton.

„Ha Angliáról van szó, én nem emlékszem arra, hogy bárki is pfujolt volna. Angliában remek szurkolóink vannak. Amikor pedig megérkeztem ide, rengetegen pfujoltak. A furcsa a dologban az, hogy nagyon örültem neki. Szokatlan volt. Furcsa, hogy még így is örülök.”

„Azért volt ez, mert folyamatosan láttam, ahogy néhányan brit zászlókat lengetnek a többszáznyi, vagy ezernyi másik mellett. Tengernyi vörös volt, de aztán az ember kiszúrt mindig egy brit zászlót.”

„Aztán voltak Mexikóból is, Angéliából, azt hiszem, Nigériából, vagy valahonnan máshonnan Afrikából, akik Hamilton-pólókat viseltek.”

„Ez rendkívül pozitív volt számomra. Ezért is mondtam azt a végén, hogy a szeretet mindig győzedelmeskedik.”

Bár a Ferrari és Sebastian Vettel többször hangot adott annak, mennyire örülnek, hogy Hamilton hazai versenyén, Silverstone-ban nyerni tudtak, a címvédő azt mondja, nem tervez hasonlót most, hogy nyert Vettel hazájában.

„Hogy őszinte legyek, nincs szükségem arra, hogy erőt merítsek más emberek ügyeiből. Én a saját dolgomra fókuszálok. Arra összpontosítottam, hogy a lehető legjobb legyek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek