Megosztás:

A harmadik hely a Red Bull célja 2016-ban

Az osztrák istálló fejlődést vár a Renault motorjától idén.
Az osztrák istálló fejlődést vár a Renault motorjától idén. © Red Bull Racing

A konstruktőri harmadik helyre hajt 2016-ban a korábban szebb napokat is megélt Red Bull Racing – ezt az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója, Helmut Marko nyilatkozta a minap.

Az osztrák istálló 2010 és 2013 között sorozatban négyszer lett a Forma-1 legjobbja, Sebastian Vettel révén pedig ugyanennyiszer hódította el az egyéni világbajnoki címet is.

A V6-os motorformula bevezetése óta azonban a Red Bull jobbára csak szenved – főleg a Renault-motorok gyengesége és megbízhatatlansága miatt.

A sikertelenség miatt a felek viszonya is jelentősen megromlott 2015-ben – olyannyira, hogy a Red Bull és a Renault között idén már semmiféle marketingtevékenység nem zajlik, a franciák motorja ráadásul TAG Heuer néven kerül beépítésre az RB12-es versenygépekbe.

Marko

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója mindazonáltal bízik abban, a Renault-nak idén sikerül jelentősen fejlesztenie motorján, így esélyük lehet arra, hogy a Mercedes és a Ferrari mögött bebiztosítsák a konstruktőri harmadik helyet.

„Úgy tűnik, hogy a motorfejlesztések a megfelelő irányba haladnak” – mondta a szakember a Formula1.com-nak.

„De időbe telik, mire ledolgozzák a rivális motorokkal szembeni hátrányt. Ami a szezon első felét illeti, szerintem a Mercedes sima kettős győzelmeket arat majd, hacsak el nem rontják a dolgokat. Mögöttük a Ferrari sorakozik, és szoros csata folyik majd a Williams, a Force India, a Toro Rosso és a Red Bull Racing között.”

„A szezon közepén a helyzetünknek javulnia kell a motorok tekintetében – ezért úgy hiszem, hogy a harmadik hely elérhető lesz.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

2017-ben már egy élcsapatnál folytatná Forma-1-es pályafutását a Toro Rosso ifjú tehetsége, Max...

Hozzászólások

( komment)