Niki Lauda

Háromszoros fizetést ajánlott a McLaren Ricciardónak

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo lehetne az egyik legjobban fizetett F1-es versenyző, amennyiben elfogadja a McLaren ajánlatát.

A 2019-es versenyzői piaci kör még egyáltalán nem zárult le: RIcciardo, a Red Bull versenyzője még nem írt alá jelenlegi csapatával, ahogyan Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája sem.

A hírek szerint azonban közben a Ferrari és a McLaren is megkörnyékezte Ricciardót, sőt a Mercedesszel is hírbe hozták, valamint kiderült, hogy a McLaren a jelenlegi fizetésének több mint háromszorosát kínálta neki: 20 millió dollárt évente, tudta meg a Sports Bild című lap. Ezzel egyébként még mindig nem lenne olyan magas a fizetése, mint Sebastian Vettelnek (évente 60 millió $) vagy Lewis Hamiltonnak (évente 50 millió $).

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elárulta, a McLaren ugyan szeretné csapatában tudni RIcciardót, azonban ő biztos benne, hogy ha az ausztrál elmegy tőlük, akkor csak a Mercedes vagy a Ferrari lehet a cél.

„A mi Daniel Ricciardónk a versenyzői piac királya. A McLaren minden héten többet kínál neki” – nyilatkozta Marko.

A szakember azt is hozzátette, bízik benne, hogy Lewis Hamilton mihamarabb aláír a Mercedesszel, mert egyelőre emiatt nem tudnak hosszabbítani Ricciardóval.

„Ricciardo addig nem akar aláírni, amíg Hamilton nem teszi meg. Ez egy kicsit furcsa, de hamarosan remélhetőleg véget ér.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek