Hartley: Életem egyik legnagyobb bukása volt - F1VILÁG.HU

Hartley: Életem egyik legnagyobb bukása volt

HIRDETÉS
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

Pályafutása egyik legnagyobb balesetét szenvedte el a Forma-1-es Spanyol Nagydíj 3. szabadedzésén Brendon Hartley.

Az új-zélandi versenyző a barcelonai pálya 9-es kanyarjában veszítette el uralmát autója felett, mely nagy tempóval csapódott a gumifalnak.

Hartley szerencsére nem sérült meg a balesetben, autója azonban olyannyira összetört, hogy nem tudott részt venni a szombat délutáni időmérő edzésen.

„Óriási becsapódás volt, jó eséllyel a legnagyobb pályafutásom során”

– mondta Hartley a Motorsport.com kérdésére.

„Igazán nem is emlékszem – nem azért, mert épp most volt egy balesetem. De volt egy nagy bukásom 2016-ban, az Endurance-világbajnokság első versenyén [Silverstone-ban] is – viszont a becsapódás mértéke ott nem volt ilyen nagy.”

„Hosszú ideje nem volt már ilyen nagy balesetem, mint ez a mai. Háttal vágódtam neki a falnak, szóval nem igazán tudtam, mikor érkezik majd a becsapódás. Néztem a tükröt, hogy tudtam, mikor jön. Az ember ilyenkor kicsit próbálja összehúzni magát, de nyilván nem túl élvezetes a dolog.”

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

Hartley hozzátette, talán 2-3 centiméterrel fordult szélesebben a 9-es kanyarban, mint korábban, ám volt egy kisebb mélyedés az aszfalton, ami miatt megpördült az autója.

„Gyakran használom azt a kerékvetőt a 9-es kanyar bejáratán, ahogy mindenki más. Ebben a bizonyos körben 2-3 centiméterrel túltoltam, megcsíptem a füvet, és szerintem volt is ott egy kis gödör, ami miatt nagyon gyorsan megpördültem.”

Hirdetés

„Onnantól kezdve pedig csak utas voltam az autóban. Nagyon ki kell centizni, a legkisebb változás az ívben komoly következményekkel jár.”

[su_service title=”Videó Hartley balesetéről” icon=”icon: video-camera” size=”20″]

[/su_service]

Bár nem vett részt az időmérőn, Hartley rajtengedélyt kap majd a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjaitól. A Toro Rosso versenyzője reméli, még így is lehet esélye a pontszerzésre.

„Tudom, hogy mindenki keményen dolgozik azon, hogy felkészítse az autót holnapra – biztos vagyok benne, hogy el is készül, és én is készen állok majd. Nem fogok sokat gondolni a balesetre, a versenyre fókuszálok.”

„Tudom, hogy a Toro Rosso tavaly is a mezőny végéről rajtolt, és összejött a pontszerzés, szóval nem lehetetlen.”

„Mindent megteszek azért, hogy elfelejtsem ezt a balesetet, és támadjak a versenyen. Nem hagyom, hogy befolyásoljon. A célom, hogy pontokat szerezzek vasárnap, és tudom, hogy lehetséges.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!