Verstappen vs. Ocon

Hartley elnézést kért csapattársától az ijesztő incidensért

Fotó: Scuderia Toro Rosso
Fotó: Scuderia Toro Rosso

Brendon Hartley sűrű elnézést kért csapattársától, Pierre Gaslytól, miután az Azeri Nagydíj időmérő edzésén majdnem óriási balesetbe keveredtek.

Hartley a Q1-ben ütközött neki a falnak, alapvetően ez okozta az incidenst – lelassított, majd csapattársa nagy tempóval hirtelen utolérte, és majdnem nekiütközött hátulról.

Az új-zélandi pilóta elmondta, nagyon sajnálja a történteket, és már bocsánatot is kért csapattársától.

Ez egy katasztrófa volt, nagyon mérges vagyok miatta. Nem tudtam összerakni egy kört a sárga zászlók miatt, aztán hozzáértem a falhoz, és tudtam, hogy problémám van, lelassultam, és nem tudtam, hogy Pierre ennyire közel van hozzám.”

„Fele annyival mentem, megpróbáltam felmérni, hogy mekkora a problémám, és összekavartam mindent. Az a probléma a falakkal, hogy nem látod, hogy jönnek a többiek” – folytatta Hartley.

Nagyot hibáztam, elnézést kérek. Bocsánatot kérek tőle, hogy útban voltam, és hogy majdnem hatalmas balesetet okoztam. Nagyon csalódott vagyok, ez nem egy jó nap.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Gasly: Nem hibáztatok senkit

Pierre Gasly, a Red Bull versenyzője szerint elbízták magukat az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén, ezért estek ki rögtön a kvalifikáció kezdetén.

Bocsánatkéréssel tartozik a Red Bull Gaslynak

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, „bocsánatkéréssel tartoznak” Pierre Gaslynak, amiért egy „hülye hibával” tönkretették a francia versenyző melbourne-i időmérőjét.

Hamilton az élen a Ferrarik előtt Melbourne-ben

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén. A brit versenyzőt Sebastian Vettel követi a második, Charles Lerclerc a harmadik helyen.

Gasly megúszta: Nincs gond a Honda-motorral

Nincsenek komoly problémák Pierre Gasly Honda-motorjával azok után, hogy a francia versenyző a második melbourne-i szabadedzés után az erőforrásra panaszkodott.

Friss hírek