Hartley: Már a Monacói Nagydíj előtt elkezdtek kitúrni a Toro Rossótól

Fotó: Toro Rosso
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 22: Brendon Hartley of New Zealand and Scuderia Toro Rosso talks to the media in the Paddock during previews ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 22, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
A Toro Rosso csapatától az elmúlt idény végén távozott Brendon Hartley azt mondja, már a májusi Monacói Nagydíj idején elkezdték kitúrni őt az olasz istállótól.

A Toro Rosso csapatától az elmúlt idény végén távozott Brendon Hartley azt mondja, már a májusi Monacói Nagydíj idején elkezdték kitúrni őt az olasz istállótól.

Az új-zélandi versenyző 2018-ban teljesítette első teljes idényét az F1-ben, miután 2017-ben néhány versenyen már lehetőséget kapott a Toro Rossótól.

Már a szezon során voltak pletykák arra vonatkozóan, hogy a faenzai kiscsapat megválna tőle, ki is vetették hálójukat a McLaren ifjú versenyzőjére, Lando Norrisra, a wokingiak azonban nem engedték át a brit tehetséget.

Hartley – aki egyébként korábban bajnok lett az Endurance-világbajnokságon (WEC) és megnyerte a Le Mans-i 24 órást is – végül év végéig megtarthatta ülését, ám helyét 2019-re Alexander Albon vette át.

A rutinos versenyző a minap elárulta, már a májusi Monacói Nagydíj idején meg volt győződve arról, ki akarják őt tenni a csapatból.

Hartley kifejtette, a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj előtt „egy kicsit furcsa” volt a helyzet, hiszen nem volt biztos jövőjében, az F1 politikája miatt pedig ilyenkor „mindenki tojásokon lépked, és nem mindig látunk tisztán”.

„Egy órával a verseny után behívtak egy értekezletre. Pár perccel később pedig már nem voltam F1-es versenyző. Ezen a találkozón nem sokat mondtak. Viszont világossá vált számomra, hogy már Monaco óta tervben volt, hogy elmozdítsanak engem.”

Hartley jövője már a monacói hétvége előtti szerdán megkérdőjeleződött, az új-zélandi pilóta elismerte, „a legszörnyűbb pontja annak a napnak az volt, amikor kiderült, hogy van igazságtartalma a pletykáknak”.

Elmondása szerint sokkolta, hogy „már pár verseny után voltak olyanok, akik nem akarták, hogy ott legyek”.

„Visszasétáltam a lakásunkba aznap este, a monte-carlói pálya falait bámultam, tudván, hogyha elcseszem, és nekicsapom ezeknek a korlátoknak, akkor pár nap alatt vége lehet F1-es pályafutásomnak.”

„Tudtam, hogy minden egyes szabadedzésen extra súlyt cipelek majd. Minden köridőt, minden egyes eredményt alaposan górcső alá vesznek, és ellenem fordíthatják, hogy kitegyenek az ülésemből.”

Hartley hozzátette, honfitársára, a híresen balszerencsés Chris Amonra gondolt szezon közben, hiszen őt is rengeteg probléma hátráltatta 2018-ban.

„Madarakat ütöttem el, kilöktek az első körökben, motorcserék miatt büntetéseket kaptam, problémáim voltak a felfüggesztéssel, és számos egyéb olyan hiba volt, amit nem mindig említettek nyilvánosan.”

A tehetséges versenyző soha nem veszítette el a Toro Rosso csapattagjainak támogatását a garázsban, és Abu Dhabi után „büszkén” távozott az F1-ből.

„Hiányozni fog. Hazudnék, ha mást mondanék. Az F1 ajtaja kétségkívül nem zárult még be, és az elmúlt évben gyűjtött tapasztalatnak hála erősebben és felkészültebben vághatok neki a következő lehetőségnek – bármi is legyen az.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!