Megosztás:

Hartley: Rég volt már állórajtom, de remélhetőleg jól fog menni

Az új-zélandi tehetség első F1-es versenyére készül.
Az új-zélandi tehetség első F1-es versenyére készül. © Scuderia Toro Rosso

A Toro Rosso színeiben Austinban bemutatkozó Brendon Hartley elárulta, bár nehéz időmérő edzésen van túl, fantasztikusan érzi magát a Forma-1-ben, és izgatottan várja már a mai versenyt.

Az ifjú versenyző Pierre Gasly helyett versenyezhet Texasban, ám a motorkomponensek cseréje miatt rajtbüntetést kap első Forma-1-es versenyén, így a mezőny végéről indulhat csak.

„Nehéz időmérő volt – sokat kell még tanulnom! Viszont mosolygok!” – mondta a Forma-1 újonca a kvalifikációt követően.

„Hihetetlenül gyorsak ezek az autók, fantasztikus vezetni őket, és amikor kevés üzemanyag van bennük, és új gumi van rajtuk, a határokat lehet feszegetni velük. Nem sikerült teljesen kihegyeznem ezt az edzést, de nem szabad elfelejtenem, hogy mélyvízbe dobtak, szóval elégedett vagyok azzal, ahogy a hétvégém alakult eddig.”

Hartley azt mondja, izgatottan várja a vasárnapi futamot, bár tudja, hogy nem lesz egyszerű dolga.

„Magabiztos vagyok a gumikezelést illetően, szóval várom már a versenyt. Régóta nem volt már állórajtom, de remélhetőleg sikerült tiszta startot venni, és aztán majd meglátjuk, mire leszünk képesek utána.”

„Nagyon élvezem az F1-es debütálást. Nagyon fogok izgulni a verseny előtt, ez biztos, de egész hétvégén sikerült egészen higgadtnak maradnom. Próbálom azt hajtogatni magamnak, hogy ez csak egy újabb verseny, még akkor is, ha tudom, hogy nyilvánvalóan nem... ez az F1-es debütálásom!”

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko Austinban azt mondta, Hartley-nek van esélye arra, hogy a Toro Rosso versenyzője legyen 2018-ban.

„Brendon mindig gyors volt a Red Bull juniorjaként – csak nem bírta a nyomást, és hibákat követett el. Mindig kapcsolatban voltunk vele, mint személyes szponzorai” – mondta a szakember.

„Amikor világossá vált, hogy szükségünk van valakire, olyasvalakit akartunk, aki a mi programunkból került ki. Brendont elengedték, szóval mellette tettük le a voksunkat.”

„Megnézzük majd Kvyat, Hartley és Gasly teljesítményét, és döntünk a jövő évről.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Két rajtbüntetést is kiosztott az FIA az Amerikai Nagydíj időmérőjét követően feltartások miatt...

Hozzászólások

( komment)