Haryanto rajong a magyar fővárosért - F1VILÁG.HU

Haryanto rajong a magyar fővárosért

HIRDETÉS

Izgatottan várja már a jövő hétvégi Magyar Nagydíjat a Manor indonéz versenyzője, Rio Haryanto.


Izgatottan várja már a jövő hétvégi Magyar Nagydíjat a Manor indonéz versenyzője, Rio Haryanto.

Az ifjú versenyző az elmúlt években már számos alkalommal versenyezhetett a Hungaroringen, ám elmondása szerint kíváncsian várja már, milyen lesz Forma-1-es autóval pályára gurulni Mogyoródon.

„Sokszor versenyeztem már a Hungaroringen, 2010 óta évről évre ellátogattam oda a GP3-mal, majd a GP2-vel. A pálya fizikailag nagyon megterhelő, mert rengeteg a kanyar, nincs idő pihenni, ráadásul hatalmas a hőség” – mondta a Manor versenyzője az F1Világ.hu-nak adott exkluzív interjújában.

„Az elmúlt években eléggé hepehupás volt a pálya, szóval az új felület sokat segíthet idén.”

Haryanto hozzátette, rajong Budapestért, és ha teheti, a magyarországi versenyhétvége során alaposan körbejárja a fővárost.

„Budapest nagyszerű város. Voltam városnézésen tavaly és tavalyelőtt is. A Budai Vár csodálatos, illetve az egész Duna-part. Szóval imádom a várost.”

Haryanto idén debütált a Forma-1-ben, azt azonban még nem tudni, hogy 2017-ben is a Manornál versenyezhet-e majd. Az indonéz tehetség célja mindazonáltal az, hogy gyökeret verjen a királykategóriában, és mint a legtöbb versenyző, ő is szeretne a legjobb helyekért harcba szállni.

„A célom az, hogy minél tovább a Forma-1-ben versenyezzek” – mondta az ifjú versenyző.

„Szeretnék versenyképesebb lenni, jó lenne minden versenyen pontokért harcolni. Az álmom természetesen az, hogy dobogós helyekért harcoljak, akárcsak az élmezőny versenyzői, és nyilván fantasztikus volna, ha olyan helyzetbe kerülhetnék, hogy akár a világbajnoki címért is csatába szállhatnék.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!