Verstappen vs. Ocon

Haszontalan tesztnap, csak Alonsónak volt értékelhető köre Barcelonában

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Szinte teljes egészében haszontalanul telt a barcelonai teszt harmadik napja a Forma-1 csapatai számára. A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt alig köröztek a versenyzők.

Miután már reggel havazás fogadta a csapatokat a katalán versenypályán, és a mentőhelikopter szükség esetén nem tudott volna felszállni, a teszt szervezői 3 órával eltolták a tesztnap hivatalos kezdését.

12 órakor lengették végül meg a zöld zászlókat, ám még mindig olyan hűvös volt, hogy bő 1 óráig semmi sem történt a versenypályán.

Végül a McLaren versenyzője, Fernando Alonso merészkedett először a pályára, és egy installációs kör után visszahajtott a bokszba. Hamarosan követte őt Daniel Ricciardo is a Red Bull-lal – ő két kört is megtett a barcelonai pályán, de mért ideje neki sem lett.

Egy-egy installációs körre még Marcus Ericsson, Robert Kubica és Brendon Hartley is kigurult az aszfaltcsíkra.

Az utolsó órában Fernando Alonso volt az, aki rendre kilátogatott a pályára egy-egy körre, és 17 óra 47 perckor megfutotta a mai nap első mért körét: 2:21.268.

Így száguldott Alonso a vizes pályán

Alonso belelendült az utolsó percekben, és a kockás zászló meglengetése után még javított egyet, végül 2 perc 18,545 másodperces idővel végzett a tabella élén.

A Forma-1 csapatai csütörtökön tovább folytatják a tesztelést – reményeik szerint több sikerrel!

A 3. tesztnap végeredménye:

Fotók a 3. tesztnapról
 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek