Hírek

Haug nem ért egyet Schumacherrel

Megérti Michael Schumacher frusztrációját, ugyanakkor nem teljesen osztja a hétszeres világbajnok álláspontját a Mercedes-Benz motorsport-igazgatója, Norbert Haug.


Megérti Michael Schumacher frusztrációját, ugyanakkor nem teljesen osztja a hétszeres világbajnok álláspontját a Mercedes-Benz motorsport-igazgatója, Norbert Haug.

Schumacher a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjat követően vádolta azzal a Pirellit, hogy az idei abroncsok túl sokat vesznek el a versenyzésből, hiszen a versenyzőknek rendkívüli figyelmet kell fordítaniuk a gumik jó állapotban tartására, mely miatt nem tudják a határon vezetni versenygépeiket.

„A legfőbb dolog, amivel elégedetlen vagyok, hogy mindenkinek jóval képességei alatt kell teljesítenie, és főként nem lehet határon autózni azért, mert vigyázni kell a gumikra” – mondta a német a BBC Radio 5-nak nyilatkozva.

„Egyszerűen az a kérdés, hogy a gumiknak tényleg ilyen komoly szerepet kell-e játszaniuk, vagy esetleg jobb lenne, ha tovább kitartanának. Utóbbi esetében tényleg normális sebességgel lehetne versenyezni, nem úgy, ahogy a biztonsági autó köröz a pályán.”

„Nem vagyok elégedett a helyzettel, majd meglátjuk, mi lesz a jövőben. Ha ez egy olyan dolog volna, ami csak egy autót érint, akkor mondhatnánk azt, hogy rajtunk áll, hogy megbirkózzunk vele. De egy-két kivétellel ez alapvetően mindenkit érint. És ha a mezőny 80 százalékának problémája van, akkor a gumiszállítónak talán el kellene gondolkodnia.”

Norbert Haug mindazonáltal úgy véli, a Forma-1 hivatalos gumiszállítója igenis nagyban hozzájárul a verseny izgalmasabbá tételéhez, így többek között a gyártónak köszönhető, hogy „ilyen jó versenyeket láthattunk” idén.

„Egy versenyző számára természetesen frusztráló, ha arra gondol, hogy lehetne gyorsabb is, de óvatosnak kell lennie” – mondta a szakember.

Szólj hozzá!