Haug: Nincs dráma a McLarennél - F1VILÁG.HU

Haug: Nincs dráma a McLarennél

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport igazgatója, Norbert Haug határozottan cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint drámai a helyzet a McLaren istállónál, miután versenyzőik az elmúlt hetekben kemény szavakkal illették egymást.

A Mercedes motorsport igazgatója, Norbert Haug határozottan cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint drámai a helyzet a McLaren istállónál, miután versenyzőik az elmúlt hetekben kemény szavakkal illették egymást.

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso a hét elején kijelentette, azóta nem érzi jól magát, hogy csatlakozott az év elején a McLarenhez. A spanyol pilóta azt is kijelentette, hogy véleménye szerint csapattársa, Lewis Hamilton nagyobb támogatást kap a brit alakulattól.

Hamilton később ezt cáfolta, és visszavágásként elmondta, sok mindenben nem ért egyet kétszeres világbajnok márkatársával. A szócsaták ellenére Haug pénteken elmondta, versenyzőik szabadon nyilatkozhatnak, és ez nem generál feszültséget a csapaton belül.

“Korábban sokat kritizáltak minket amiatt, hogy megmondjuk versenyzőinknek, mit nyilatkozhatnak” – mondta Haug Indianapolisban. “Most azonban szabadon nyilatkozhatnak, és ez nem generál feszültséget a csapatban. Komoly a versengés két pilótánk között, akik minden edzést követően megosztják egymással adataikat, és ez jó hatással van rájuk. Lépésről lépésre haladunk, és úgy érzem, a légkör egyre csak jobb. Természetesen néha fejlődni kell, és keményen kell hajtani, de ez része a versenynek.”

“Úgy gondolom, hogy Ron elég erős ahhoz, hogy hatni tudjon versenyzőinkre, és természetesen Martin és én is ott segítünk, ahol csak tudunk. Remek a csapaton belüli légkör, még akkor is, ha ezt a külvilág nem tapasztalja. Ha megnézik az elmúlt versenyeken elért eredményeinket, akkor tisztán látszik, hogy nincs semmi gond” – folytatta Haug, aki nem aggódik amiatt, hogy a versenyzőik egymás esélyeit gyengítik a bajnoki pontversenyben.

“Ha versenyzőink egymást hajtják, és én eddig ezt tapasztalom, akkor nem gondolom, hogy pontokat vennének el egymástól. Nem olyan fából faragtak minket, akik azt gondolják, már megnyerték a bajnokságot, soha nem becsüljük alá a Ferrarit. Erősek voltak ma is, és a jövőben is azok lesznek. A többiek is keményen hajtanak, a világbajnok Renault is feltörekvőben van, míg a BMW-t sem szabad leírni.”

“Eddig remek a szezon, és nem bánnám, ha a második harmada is olyan lenne, mint az első. A csapat jól dolgozik együtt, a versenyzőinkkel sincs gond, így egyelőre minden a legnagyobb rendben halad” – tette hozzá Haug.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!