Haug szerint a Ferrari lesz a nyerő Törökországban - F1VILÁG.HU

Haug szerint a Ferrari lesz a nyerő Törökországban

HIRDETÉS

A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug bevallotta, hogy véleménye szerint a Ferrari pályázik a legnagyobb eséllyel a győzelemre a hétvégi Török Nagydíjon, ahol nem lesz könnyű dolga csapatának.

A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug bevallotta, hogy véleménye szerint a Ferrari pályázik a legnagyobb eséllyel a győzelemre a hétvégi Török Nagydíjon, ahol nem lesz könnyű dolga csapatának.

Azt követően, hogy a Ferrari az elmúlt két évben megnyerte a török futamot, Haug úgy érzi, a McLarennek nem lesz egyszerű dolga, ha meg akarja verni riválisait.

“Nem igazán tündököltünk ezen a pályán az elmúlt években, és most sem mi vagyunk a mérce” – mondta a német szakember. “A McLaren a lehető legtöbb pontot akarja bezsebelni, ám miután a Ferrari megnyerte az elmúlt versenyeket, úgy gondolom, hogy az olaszok a legesélyesebbek a hétvégi futamgyőzelemre.”

Bár Haug biztos benne, hogy csapata idővel harcba szállhat a Ferrarival a bajnoki címért, tisztában van azzal, hogy egyelőre még nem elég erősek ahhoz, hogy az élre törjenek.

“Az európai futamok nyitóállomásának helyet adó Barcelona mérföldkőnek számít a következő versenyekre nézve” – magyarázta Haug. “Az időmérő edzésen mindössze három tizeddel maradtunk csak le a pole pozícióról, pedig több üzemanyaggal, azaz extra súllyal mentünk.”

“Azonban ha azonos mennyiségű üzemanyaggal is futottunk volna, akkor sem tudtuk volna megverni a Ferrarit. Viszont amióta megnyertük a szezonnyitót, autónk rengeteget javult, és jóval gyorsabbak lettünk.”

“Sajnálatos módon, az eddigi versenyeken nem tudtuk megszerezni a lehető legtöbb pontot, részben saját hibáink miatt. Célunk az, hogy tovább javuljunk a következő versenyeken, jóllehet a Török Nagydíj egy újabb kemény hétvége lesz csapatunk számára.”

A McLaren brit versenyzője, Lewis Hamilton szerint az időmérő edzés kulcsfontosságú lesz a Török Nagydíjon, és bevallotta, csapatának javítania kell autója sebességén a lassú szakaszokban.

“Az elmúlt verseny bebizonyította, hogy jók vagyunk a gyors szekciókban, azonban a lassú részeken még javítanunk kell autóink sebességén” – mondta Hamilton. “A barcelonai pálya lassabb szakaszai voltak a gyenge pontjaink az elmúlt versenyen, így ezen kell javítanunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!